Lørdag åpnet AuroraSpirit AS dørene til Lyngen Resort, stedet ute i Årøybukt som skal være åsted både for turisme, men også verdens nordligste destilleri.

Tross regn og gråvær, strømmet over 200 personer ut mot Koppangen for guidede turer inn i det tidligere NATO-fortet og for å se verdens nordligste destilleri.

– Et godt tegn

Styreleder Tor Petter W. Christensen syntes det var riktig stas å se at folket kom.

– At så mange kom for å se hva vi holder på med tar jeg som et veldig godt tegn, sier Christensen.

– Til tross for at det ikke var en offisiell åpning og at det var mange konkurrerende arrangement i regionen, var det til tider smekkfullt i visningssenteret. Kjempeartig!

Destilleriet skal produsere sprit som skal benyttes i flere produkter, men under felles merkevare, ”Bivrost”.

Bivrost, som er norrønt for nordlys, skal kobles opp mot nettopp nordlys-turisme.

– Vi går først i gang med vodka, gin og akevitt, og fra høsten starter vi opp med vårt kjerneprodukt som er whisky, forklarer Christensen.

Kombinasjonsdrift

Den tidligere NATO basen Årøybukt er en kombinasjon av destilleri og turistsenter. Etableringen er nyskapende i Norge.

– Ingen i Norge har bygd kombinasjonen av et destilleri og et turistsenter fra bunnen av. Vi har hentet mye inspirasjon fra Skottland, og har tett samarbeid med destillerier og fagmiljøer der. Det vi har sett, er at Tromsø regionen har et unikt mangfold av aktiviteter. Slik tar vi det beste fra destilleri-driften i Skottland og kombinerer med aktiviteter i Lyngen, forteller med-grunder Hans-Olav Holtermann Eriksen.

Og om få dager starter de første dråpene å dryppe ut av anlegget.

– Produksjon starter nå innen 14 dager, og vi vil trolig være klar med produkter i løpet av august. Vi kommer til å arrangere flere slike dager for visning av senteret, men den offisielle åpningen vil nok først være på senhøsten 2016, avslutter en svært fornøyd Tor W. Petter Christensen.

Styreleder Tor Petter W. Christensen holdt presentasjon om satsingen i Lyngen. Foto: David Gonzales/7minus Media AS