Reisa nasjonalpark har 30-årsjubileum i år og det er i den forbindelse Dronningen er invitert til å ta del i markeringen.

Dronningen skal gjøre flere stopp under besøket, og publikum oppfordres til å møte henne ved alle disse stedene. En av disse er i Sørkjosen.

- Hun går i land her med kongeskipet og vil bli møtt av havnesjefen. Det er standard prosedyre når Dronningen kommer på besøk, sier ordfører i Nordreisa kommune, Øyvind Evanger.

Åpent hus

Selve hovedprogrammet og arrangementet er lagt til Halti denne dagen.

Her er det blant annet satt av tid til hilsninger, taler og kulturinnslag på Halti kulturscene. Salen har et begrenset antall plasser, men huset forøvrig blir åpent for alle, med servering av både kaffe og kaker i kantina.

- Det er plass til mange flere på bygget, hvor man ellers også kan se seg litt rundt. Her blir det filmvisning og gratis omvisning på museets utstilling - slik at det skjer en god del ellers. Etter at Dronningen er dratt kan hele huset tas i bruk av publikum, sier daglig leder for nasjonalparksenteret, Odd Rudberg.

- Vi håper i tillegg at det blir mye folk på utsiden. Også er det hyggelig med flagg, smiler Evanger.

Større program til høsten

Det ventes en del besøkende og av den grunn bør folk ta enkelte forhåndsregler.

- Det er viktig at folk ikke tar med seg bilene hit, men parkerer andre plasser. Slik holdes inngangen fri for trafikk, sier leder for nasjonalparkstyret Hilde Nyvoll.

Videre ønsker hun å vektlegge at Dronning Sonjas besøk, bare er en del av det som er planlagt med tanke på 30-årsjubileumet.

- Til høsten skal vi ha en hel uke med markering. Dette blir i uke 38 og vil bli et litt bredere opplegg, sier hun.

- Det vil bli mer faglig, med seminar, foredrag og utstillinger. I tillegg er det planlagt flere turer. Vi håper også på at den nye hytta i Sieimma åpnes. Denne er nå under utbygging, tilføyer Rudberg.