På torsdag fungerte ordfører Svein Leiros som privatsjåfør for Rune Molund, en av beboerne ved helsesenteret i Kåfjord. Leiros får god fart på sykkelen, men så trenger han ikke samme utholdenhet og beinstyrke som turistguidene i Syden, Sykkelen er nemlig elektrisk og er gitt som en gave til helsesenteret og hjemmetjenesten av formannskapet i Kåfjord. Den skal gjøre det lettere for pårørende og ansatte å ta med seg pasienter som er dårlige til beins ut i frisk luft

- Blir mye brukt

Leder for PU-tjenesten i Kåfjord, Trond Pedersen, er veldig begeistret over det nye hjelpemidlet

- Vi har brukere som har vansker for å gå mer enn et par hundre meter, og vi er veldig avhengig av bil for å komme oss rundt omkring med dem. Nå blir vi mindre avhengig av kjøretøy, og sykkelen kommer til å bli mye brukt, sier Pedersen.

Også helse- og omsorgssjef i Kåfjord, Trond Skotvold, lar seg begeistre av det nye framkomstmiddelet.

- Det er helsefremmende med frisk luft, og med denne sykkelen blir det lettere for mange å oppleve vær og vind, sier Skotvold.

Utfordrer politikerne

Sykkelen kostet rundt 50.000 kroner, og ble kjøpt inn av midler formannskapet i Kåfjord kommune disponerer. Meningen er at ansatte og pårørende kan booke sykkelen og ta med brukere ut i friskluft. Nå utfordrer ordfører Leiros politikerne i kommunen til å bidra til at sykkelen blir brukt.

- Jeg håper at kommunestyrerepresentantene våre kan ta med brukere på tur et par ganger i måneden, sier Leiros før han suser avgårde på signingsferd med en storfornøyd Molund som passasjer.