Skjervøy-jenta tar sikte for å bruke et år for planlegging og realisering av ideene før Lyngen Experience AS kan tilby turister ulike former for opplevelser.

Hun sluttet ved utgangen av juli som bilselger i Tromsø. Hun kjøpte i vår en eiendom på 1.000 dekar for 750.000 kroner i Nord-Lenangen.

- Jeg er i ferd med å pusse opp huset, slik at jeg kan bruke det som egen bolig, forteller Nilsen.

Hun stiller seg åpen for hvordan det endelige konseptet blir for satsingen på reiseliv.

Barndomsvenner

Reidun Nilsen er for mange kjent som en dyktig fotballspiller på nasjonalt nivå. Hun har både vunnet og tapt cupfinale med Asker og bronse fra serien. Hun var med på å ta sølvmedalje i Europamesterskapet for jenter 19 år. Hun spilte før ferien sin foreløpig siste kamp for Fløya i 1. divisjon.

Nilsen var i tolv år bilselger, senest i Tromsø.

– Hvordan havnet du i ytre Lyngen?

– Jeg har barndomsvenner i bygda. Lyngen har alt jeg kan ønske meg i form av fjord og fjell. Jeg har under to timers reisetid til Tromsø og det er ikke så langt til Skjervøy.

Leier ut hytta

Reidun Nilsen har allerede en fot i reiselivsbransjen.

- Jeg har i to år leid ut hytta i Nord-Lenangen til ski- og nordlysturister fra hele Europa og USA. Jeg har alltid likt friluftsliv og praktisk arbeid. For å få tid til å realisere planene innen turisme, måtte jeg si opp jobben som bilselger.

Nystiftede Lyngen Experience AS har som formål blant annet utleie av fast eiendom og salg av guide opplevelsesturer.

– Tanken er å bygge flere hytter, slik at tilreisende kan overnatte. Jeg er inneforstått med at det tar et års tid før tingene faller på plass, og det kan bli aktuelt å justere underveis på planene.

Hun har fått forespørsler om strøjobber. Oppgradering av huset fra 1950-tallet krever tid og ressurser.

- Jeg kan ikke ha hastverk, men ha fokus på å legge til rette for sunn drift, sier Reidun Nilsen.