I september stod de igjen som en av tre finalister sammen med Skånlandhallen på Evenskjer og Lunnerhallen i Oppland, men lørdag er det klart at det var Skibotn som gikk av med seieren. Dansegallaen får prisen ”Gullskoen”. Dette er bransjens egen utmerkelse for landets beste arrangør.

En overrakselse

Magasinet De Danseglade sin anmelder, Per-Harry Sørensen, skrev dette i etterkant av dansegallen i mai fjor : ”En meget god galla, og vi kommer helt sikkert tilbake, en klar sekser denne gangen”.

Herleif Nikolaisen, leder dansagallaen i Skibotnhallen er fornøyd.

- Det kom som en overraskelse at vi gikk helt til topps! Grunnen må vel være at vi har et bra personale, bra musikk, gode lokaler, et stort dansegulv og ikke minst god stemning! Slike ting blir lagt merke til. Hos oss trives folk og har det hyggelig, sier Nikolaisen.

Fra hele Nord-Norge

I hele 12 år har det blitt holdt dansegalla i Skibotn og de to siste årene har det vært to arrangement i året, en på høsten og en på våren. Vanligvis møter det opp mellom 400-600 danseglade deltakere til hvert arrangement.

- Folk kommer igjen og igjen. I 2014 hadde vi publikumsrekord med 750 gjester da Ole Ivars spilte her. Det kommer folk fra hele Nord-Norge, fra Svolvær i sør til Kirkenes i nord, til Skibotn for å danse. Mange tenker at det bare er gamlinger som deltar på dansegalla, men ofte er det mye unge folk 30 - 40 årene også. At dansegalla er så populært tror jeg har sammenheng med bobilbølgen. Folk liker å dra på caravancamping og dansetreff.

Vil fortsette

Han forteller at det vil bli flere dansegallaer i årene fremover.

- Jeg synes dette er veldig artig å holde på med og vil nok fortsette i flere år. Denne prisen er en bonus, men det som driver oss er kunne lage gode dansegallaer for folk slik at de kan ha det best mulig , avslutter Nikolaisen.

TRIVES: Herleif Nikolaysen lover å stå på videre for den populære festivalen.
SEKSER: Dansegallaen får en sekser på terningen, og magasinet vil tilbake.