Denne uka er unge ledertalenter valgt ut for å følge norske toppledere i deres arbeidsdag.

32 ungdommer er valgt ut fra hele landet. Caroline Steinsvik fra Nordreisa er en av disse.

– Det er utrolig spennende, og jeg er veldig glad for at jeg har fått denne muligheten. Jeg hadde aldri forventet å bli tatt ut, sier en spent Steinsvik dagen før hun skal inn i ledelsen til Venstre.

Fornøyd med lederen

Ungdommene skal skygge statsråder, konsernsjefer, direktører og gründere.

Steinsvik skal følge Venstreleder Trine Skei Grande. Nøyaktig hva som skal skje i løpet av dagen har ikke Steinsvik fått opplyst.

– Jeg skal skygge henne en hel dag. På slutten skal vi møte med de andre som følger toppledere. Det er det jeg vet, ler hun.

Reisajenta har selv ikke vært politisk engasjert, men er strålende fornøyd med å få følge en politisk leder.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med hvem jeg skal følge. Jeg ser for meg at en politisk toppleder gjør mange interessante ting i løpet av en dag. Det blir fint å få følge Trine Skei Grande, sier Steinsvik.

Har ledererfaring

Da hun var 17 år var hun med på å starte opp ungdomsbedriften Studenthjelpa UB på Nord-Troms videregående skole. I ungdomsbedriften satt hun som leder.

Det er gjennom innsatsen i ungdomsbedriften Ungt Entreprenørskap fikk øynene opp for ledertalentet til Steinsvik.

Det er de fremste talentene innen ledelse som får muligheten til å være ledere for en dag. Steinsvik sikter på å en dag jobbe med ledelse.

– Jeg håper å kunne gå inn i ledelse når dagen kommer når man skal velge seg arbeid. Ut i fra det jeg har gjort og sett er det det jeg ønsker, sier hun.

– Vi er veldig stolte over Caroline. Det blir spennende å se hvordan det går og vi håper det blir full klaff, sier Kaia Baardsen i Ungt Entreprenørskap Troms.

Dette er fjortende året Ungt Entreprenørskap arrangerer Leder for en dag.

– Norge trenger unge som kan tenke nytt og som kan bidra til å skape fremtidens arbeids- og næringsliv. Ungdomsbedrifter gir unge mulighet til å utfordre seg selv. Erfaringen og kompetansen de får med seg er gull verdt, sier Skei Grande i en pressemelding fra Ungt Entreprenørskap.

I en dag skal Caroline Steinsvik arbeide som leder sammen med Venstres politiske leder, Trine Skei Grande. Foto: Venstre