Kiilgården på Skjervøy pusses for tiden opp, men oppussingen tar både lengre tid og koster mer enn man først hadde sette for seg.

Allerede i mars skrev Framtid i Nord om forsinkelsene og nå ber kultur- og undervisningssjef Arild Torbergsen kommunen om mer penger til prosjektet.

– Ja, vi har bedt om inntil 600.000 kroner mer til prosjektet i kommunal egenandel. Så håper vi at det kommunale beløpet kan være en del av et spleiselag, sier Torbergsen.

900.000 fra før

I rådmannens innstilling foran formannskapsmøtet 30. november ligger også Kiilgården inne med 600.000 kroner i investeringsbudsjettet. Fra før av har kommunen bevilget 900.000 kroner til oppussingen av gården som ble påbegynt allerede på tidlig 1800-tall.

– Oppussingen tar den tiden den tar. Sånn sett har vi jo ikke noen hast, men samtidig er det jo greit å få alt ferdigstilt, sier Torbergsen.

Usikkerhet rundt momskompensasjonen ”stresser kostnadsramma”, som det heter i rådmannens innstilling.

Totalt er rammen for Kiil-gården på 2,7 millioner.

– Per nå ser det ut som vi kommer over det, ja. Vi prøver å spare inn litt på andreetasjen. Så vil vi søke enda mer midler andre steder, i tillegg til at vi tar en ny runde med private sponsorer, sier Torbergsen.

Kontrakt inngått

Kiilgården er tenkt brukt som et minikulturhus, med utleiekontorer i andre etasje. Leiekontrakt med Nord-Troms museum om kontorlokaler er allerede underskrevet og også Nord-Troms friluftsråd kan få tilholdssted i lokalene når de står ferdige.