Det bekrefter kommunikasjonssjef i Marine Harvest, Ola Helge Hjetland, overfor Framtid i Nord.

– Ja, arbeidet med tomta på Sandøra har akkurat startet, sier Hjetland.

Området det er snakk om ligger like nedenfor den nye Langbakken-traseen på fylkesvei 866. Her skal det etter planen etableres et nytt smoltanlegg.

– Vi snakker om et nytt og toppmoderne anlegg som kan produsere større og bedre smolt i Troms, sier Hjetland.

Avventer styregodkjenning

Men til tross for at man er i gang med å opparbeide tomta på Sandøra, understreker Hjetland at ingen avgjørelse er tatt på selve anlegget.

– Nei, det er det ikke. Det vi gjør er å klargjøre tomta for eventuell bygging av nytt ferskvannsanlegg. Men vi avventer en godkjenning i styret før vi går videre med prosjektet på Sandøra, sier Hjetland.

Kommunikasjonssjefen kan ikke si noe om når styret tar en avgjørelse.

– Nei, det kan jeg ikke. Men vi har investert mye i området allerede og dette er et ledd i den oppgraderingen og moderniseringen vi gjør i Troms – for å gjøre dette bærekraftig og effektivt også i fremtiden.

Godt område

Marine Harvest har et anlegg på andre siden av Skattørsundet allerede men i 2015 vedtok kommunestyret i Skjervøy å regulere området på sørvestsiden av Skjervøya til smoltdrift.

– Det er veldig viktig for Marine Harvest med tilstedeværelse i området. Det er et godt område å drive oppdrett i. Vi har ingen problemer med lus, noe som er en generell utfordring for næringen. Vi er godt fornøyd med driften i området og ønsker å drive her også i fremtiden, sier Hjetland.

Det er den lokale entreprenøren Robertsen & Slotnes AS som har fått tomteoppdraget.

– Vi prøver så langt det er mulig å bruke lokale entreprenører på slike oppdrag. Etter planen skal de være ferdige til juni 2017, sier Hjetland.

FREMTIDIG INDUSTRIOMRÅDE?: Sandøra ble i 2015 ferdigregulert til næringsområde. Foto: Kjetil Nielsen Skog