Nestleder Martin Lyngdal og daglig leder Bente Heiskel på Lyngsalpan Vekst motiverer flest mulig til å handle i Lyngen.

– Vi ønsker at lyngsværingene gjør et bevisst tankevalg. Bruker vi ikke lokale bedrifter, risikerer vi at de må legge ned virksomheten. I så fall får vi ikke mange tilflyttere, sier Heiskel og Lyngdal.

Reduseres handelslekkasjen, kan det gi grunnlag for å starte andre butikker eller næringer.

Fem stempel

Torsdag 1. desember starter kampanjen for å velge lokalt. For hver handel på minimum 100 kroner får du et stempel på et eget designet kort. Når du har samlet fem stempel, legges kortet i et rør som plasseres ved dagligvarebutikkene på Lyngseidet, Lenangsøyra og i Nord-Lenangen.

– Kundene må selv huske å be om stempel når de betaler, presiserer Lyngdal.

– Ikke glem å skrive navn og mobilnummer på baksiden av kortet når fem stempel er sikret, slik at vi kan kontakte den heldige vinneren supplerer Heiskel.

Trekningen skjer fredag 23. desember utenfor Lyngstunet helse- og omsorgssenter. Ordføreren kommer og politiet er invitert. En lykkelig kunde kan fylle opp julekontoen med 52.500 kroner.

Alt samles opp i en stor premie i stedet for å splitte opp i flere mindre beløp.

Spleiselag

38 forretninger og bedrifter samt Lyngen kommune har spleiset på premien. Næringssjef Stig Kjærvik har ansvaret for å påse at alt går rett for seg.

– Flere av de som støtter opplegget, har liten eller ingen handel med private. De synes ideen er så god og viktig at de bidrar i økonomisk i dugnaden, forteller Martin Lyngdal.

Bente Heiskel understreker at når noen bosetter seg utenfor byen eller større tettsted, har man på mange måter gjort et verdivalg.

– Når du gjør innkjøp hos lokalt næringsliv, er du med på å bygge opp undr valget. Den enkelte bidrar til et aktivt og livskraftig lokalsamfunn. Hver krone som handles lokalt, er en investering i et levende nærmiljø, påpeker Bente Heiskel.