Den gamle Parkveien, som går fra sentrum på av Lyngseidet og opp til Myra, heter nå Parkgata. Gjennom stedsutviklingsprosjektet Lyngenløftet har man gjort veien mer tilpasset for de myke trafikantene - med gatelys og bredt fortau.

Kongstanke

Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen sto for snorklippingen foran de rundt 100 oppmøtte på Lyngseidet.

- Dette er en ny måte å tenke på på Lyngseidet. Parkgata skal ikke først og fremst være en en transportåre for biler. Det skal være en plass der biler og myke trafikanter kan oppholde seg i lag. Samtidig er kongstanken at man skal skape mer næringsvirksomhet langs gata som skal bidra til å binde sammen nedre sentrum og sentrum oppe i Myra, sa Johnsen i talen sin.

Milepæl

Utgiftene på prosjektet har så langt vært på rundt 2,2 millioner kroner. Gata skal ha 30-sone og det skal også plasseres benker langs fortauet til sommeren.

Ordføreren har registrert at enkelte har uttrykt skepsis til innsnevringen i krysset til Prestegårdsbakken og Strandveien. Men han hadde en klar beskjed i den forbindelse.

- Jeg minner alle om at det er flere veier til Myra enn denne. Det er ikke nødvendig å presse seg opp her med en stor bobil eller med en henger. Da kan man heller bruke ti sekunder ekstra og kjøre rundt, sa Johnsen.

- Det er en ny milepæl i Lyngenløftet, som går på utvikling av Lyngseidet og Lyngen. Vi har gjort noe ordentlig med dette krysset og vi mener dette har blitt en veldig fin løsning for myke trafikanter, skolebarn og alle som ferdes her, sier Johnny Hansen i Lyngenløftet.

LES OGSÅ: Binder sammen sentrum

Han lovde også flere lignende løft fremover.

Etter snorklippingen, og ikke minst barnekorsang og korpsmusikk, var det felles gange opp til Myra der det var julemarked.

JULETONER: Lyngseidet musikkorps stilte opp på åpningen av den nye gata. Foto: Torbjørn O. Karlsen
GODT OPPMØTE: Julemarkedet oppe i Myra på Lyngseidet trakk mye folk. Foto: Torbjørn O. Karlsen
KORSANG: Barnekoret på Lyngseidet sang "En stjerne skinner i natt".