Under onsdagens kommunestyremøte i Storfjord ble Høyres forslag om tilskudd til boligbygging enstemmig vedtatt. Det var nettavisa iStorfjord som først omtalte saken

I 2017 vil de fem første som ønsker å bygge bolig i Storfjord få et tilskudd fra kommunen på 100 000 kroner. Det er altså bevilget til sammen en halv million kroner til denne ordningen.

– Det er en gave fra Storfjord kommune. Vi ønsker at folk skal flytte til Storfjord og vi ønsker at folk skal bygge her, sier Høyre-politiker Geir Varvik.

Ønsker å hjelpe

I utgangspunktet ønsket Storfjord Høyre at kommunen kunne bevilge 200 000 kroner til de som ønsket å bygge, men på grunn av kommunens økonomi ble ordningen endret til 100 000 kroner.

– Det er kanskje ikke så mye, men det vil hjelpe folk som ønsker å bygge. Tenk deg om du vil bygge hus for rundt to-tre millioner kroner. Da er vanskelig å spare opp egenkapital på 15 prosent. Det er viktig at vi prøver å hjelpe folk, spesielt barnefamilier, sier Varvik.

Vinn-vinn

I utgangspunktet er det satt av tilskudd for de fem første som søker, men Varvik utelukker ikke at flere kan dra nytte av ordningen.

– Jeg tror at om det blir stor pågang kan jeg ikke tenke meg at vi ikke skal klare å gi tilskudd til syv-åtte søkere, sier Varvik.

Han sier ordningen er en vinn-vinn-situasjon og for kommunen er den en langsiktig investering.

– De som vil bygge får litt hjelp på veien og vi kan få flere innbyggere og da skattekroner. Begge parter er tjent med dette, sier Varvik.

Varvik-modellen

Ordningen har vært tatt opp flere ganger, og den har fått navnet Varvik-modellen. Varvik sier selv at så lenge ordningen er vedtatt betyr det ikke noe for han hva den kalles.

– Dette er noe Høyre har prøvd å få gjennom i flere år. Gjennom hele forrige periode ble det tatt opp flere ganger, men økonomien har vært skrall. Det har ikke noe å si hvem som fremmet forslaget, det viktigste er at det ble vedtatt, og alle stemte for, det viser at kommunen ønsker å hjelpe, sier han.

Geir Varvik (H) er veldig fornøyd med at ordningen ble vedtatt.