Onsdag og torsdag denne uken har Andrea Kenta (17) og Kristin Salo (17) deltatt på ledersamlingen i Tromsø i regi av Ungt Entreprenørskap Troms.  Elevene ved Nord-Troms VGS har lært e om hvordan man kan være gode ledere for ungdomsbedriften sin.

– Vi har lært om oss selv og hvordan vi kan tilpasse oss andre for å skape et godt samarbeid og arbeidsmiljø, vi har lært hvordan man skal opptre som ledere og hvordan vi få våre medarbeidere med på laget! Vi har også hatt praktiske oppgaver som går på kommunikasjon og samarbeid, forteller Andrea Kenta.

Utviklet en sekk

Kenta er styreleder og Salo er daglig leder for ungdomsbedriften WiFrii ved Nord-Troms VGS. Bedriften består av totalt 11 elever, som har utviklet en tursekk med ferdig fylt med turutstyret man trenger.

– Vår målsetting er å hjelpe folk over dørstokkmila. Vi ønsker å være et billig alternativ på markedet som kan tilby en totalpakke, sammenliknet med det å skulle gå i en sportsbutikk selv for å kjøre inn utstyr enkeltvis, forteller Kenta.

Sekken er nå i produksjon og første levering vil komme over nyttår.

Analysert butikker

Under ledersamlingen har elevene blant annet besøkt ulikebutikker på Jekta, hvor de har analysert og observert hvordan butikkene yter service. Noe av det viktigste de har lært er forskjellen på en sjef og en leder.

– Mange tenker at dette er det samme, men en god leder er ikke en som bosser andre rundt. Det handler om å veilede sine ansatte, være tilpasningsdyktig og gjøre det man kan for at alle kan utvikle seg og bidra positivt, avslutter Kenta.

For hele fylket

På ledersamlingen har det deltatt i alt 45 elever fra 25 forskjellige UB’er fra skoler i hele Troms fylke.

– Kurset omhandler lederrollen, ulike lederstiler, diskusjonsoppgaver, samarbeid og motivasjon. Elevene skal i tillegg få brynt seg på praktiske øvelser rundt temaene kommunikasjon og tillit, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.

Ledersamling i Tromsø for elever fra hele fylket. Foto: Kaja Baardsen/ UE Troms