Det var mange som hadde tatt turen til Rottenvik grendehus lørdag kveld for å delta på arrangementet. Menyen besto av fiskesuppe, sauhau med tilbehør og forskjellige kaker til dessert.

– Det har blitt en tradisjon å samles på denne tiden av året, og «sauhau» er jo også en tradisjonell rett, sier Johnsen. Han har vært sjef for arrangementet i over 20 år, og legger ikke skjul på at det er stas at så mange tar turen til Rottenvik grendehus for å smake på «hjemmelaget» tradisjonsmat.

– Det er godt oppmøte hvert år. Folk kommer fra fjernt og nært for å delta på festen, sier Johnsen.

Stengte veier

Breivikeidet og pollfjelltunellen var begge stengt lørdag kveld, noe som førte til at flere påmeldte ikke kunne komme på arrangementet.

– Det er jo selvfølgelig synd, men vi får bare håpe på bedre vær neste gang! Sier en optimistisk Johnsen.

Trofast assistent

Jo Kviteberg har vært trofast hjelper og assistent hele veien, og det var han som hadde ansvaret for kveldens forrett: utsøkt fiskesuppe.

– Det er jo Audun som har ansvar for sauhauene. Han gjør alt av grovarbeid, så da skulle det bare mangle at jeg står for forretten, ler Kviteberg, og legger til at det er de lokale kakebakerne som står for desserten.

Åpent arrangement

velkommen: Audun Johnsen ønsket gjestene velkommen og la fram kveldens meny.

Festen var ett åpent arrangement og alle kunne delta, uansett alder. Flere av de som var til stede lørdag hadde aldri smakt sauhau før.

– Påmelding skjer via Rottenvik bygdelag, avslutter Audun Johnsen og legger til at han allerede gleder seg til neste års arrangement.

hovedrett: Slik skal sauhau serveres, i alle fall på tradisjonelt vis i Rottenvik.
fornøyd: Knut Osvaldsen, Magne Evensen og Ingvoll Borch var alle tre svært fornøyde med hva de fikk servert. «Mange av oss har vokst opp med denne type mat, og da er det ekstra stas å få muligheten til å delta på denne festen», sier Evensen.
forrett: Hjemmelaget fiskesuppe ble servert før hauene.