Etter mange måneder uten kjeveortoped i regionne, har man igjen fått på plass en ordning der kjeveortopeden kommer til tannklinikken på Sonjatun to ganger i måneden.

En av politikerne som har vært mest opptatt av et kjeveortoped-tilbud i Nord-Troms er John Karlsen (Frp). Han har tatt opp saken i fylkestinget «utallige» ganger, som han sier selv.

– Jeg har møtt folk som sa de var på tur til Tromsø for å stramme barnas tannregulering, og det er ikke holdbart å ha det sånn. Det blir veldig dyrt for en behandling som tar 10 minutter.

Han er veldig glad man nå har fått tilbudet på plass, og håper og tror man etter hvert kan få på plass en permanent ordning.

– Vi får se hvor lenge det holder. Vi har dårlige erfaringer, der det har fungert noen måneder, men så har det blitt borte, og så kommer det på plass igjen.

Han lover imidlertid å følge med og fortsette å ta opp saken dersom det skulle skjære seg igjen.

– Det er veldig viktig, for det er ofte snakk om små barn som ikke kan reise alene. Det er en veldig belastning å skulle reise så langt hver gang, og det må være mye mer samfunnsøkomonisk at en kommer fra Tromsø, enn at så mange skal måtte reise dit.

Karlsen tror at dersom man legger velviljen til må det gå an å få en permanent ordning, og det er det de ønsker. Han viser også til at det rent praktisk ikke skal være noen hindringer.

– Flyrutene er i orden igjen, slik at en spesialist kan komme på formiddagen og jobbe til godt utpå ettermiddagen. Alt ligger også til rette på tannklinikken her, så det er bare å komme og sette i gang å jobbe.