Den gamle kunstgressbanen på Skjervøy søkes nemlig nå omdisponert.

I 2012 ble den nye kunstgressbanen på Skjervøy åpnet og den gamle kunstgressbanen, åpnet i 1996, fikk avløsning. Nå ønsker man å omgjøre deler av den gamle banen til bruk for Skjervøy skøyte- og ishockeyklubb.

1,7 mill.

Skjervøy kommune og kultur- og undervisningssjef Arild Torbergsen har skrevet til Kulturdepartementet og fremmet søknaden om omdisponering av bruksområde.

Man har brukt banen på vinteren i mange år allerede. Årsaken til papirarbeidet nå er imidlertid en formell omdisponering. I sin tid fikk man rundt 1,7 millioner kroner i spillemiddelstøtte (da STUI-midler) til kunstgressbanen.

«Vi håper departementet kan se bort fra den bindingen som ligger i STUI-midlene og innvilge søknaden», skriver Torbergsen i søknaden.

I orden

Roy Waage, leder i Skjervøy IK, sa mandag at han tror det skal gå i boks med omdisponeringen.

– Ja, dette skal bare være formaliteter. Og vi skal jo fortsatt beholde deler av banen til fotballformål i form av syverbanen, sier Waage.

Og det fikk Waage rett i. For departementet har nå svart positivt på søknaden fra Skjervøy kommune. Departementet syns det er bra med flerbruk.

Waage sier at man er nødt til å gjøre grep på banen for å omgjøre den til hockeybane.

– Det handler om at 11-banen har overhøyde på midten og at man må slette ut dette for å lage hockeybane, sier Waage.

I søknaden ligger det inne en skøytebane på 333 meter og en hockeybane på 56x26 meter.