- Dette hadde jeg ikke sett komme. Jeg ble satt helt ut, sier en rørt ungdomskonsulent.

Med prisen følger et reisegavekort til en verdi av 10.000 kroner. Mest aktuelt reisemål er å ta med sønnen til en Everton-match på Goodison Park i Liverpool.

Nils Fredrik Wisløff-Høgstøl og Roar Grønstad fra KLP i Oslo hadde gleden av å overrekke prisen torsdag kveld på Ungdomshuset på Eidebakken.

Kommunal landspensjonskasse mottok 2.300 nominasjoner. Olsen fra Lenangsøyra er den sjette og foreløpig siste vinneren.

Påskjønnelse

Målet med ”En stor takk” er å gi en påskjønnelse til noen som gjør en ekstra innsats for at mennesker har der bra. Vinneren behøver ikke være medlem av KLP.

- Juryen forstod tidlig at Kåre Bjørnar har stort engasjement for nærmiljøet. Vi ønsker å løfte fram mennesker som står for gode historier, sier innholdsansvarlig Wisløff-Høgstøl i KLP.

Forslagsstiller Hanne Drøge Jacobsen har stor respekt for den jobben Olsen utretter.

- Jeg lanserte forslaget som mor til en tenåring som er med i Aktiv Lyngen. Kåre Bjørnars innsats er bare unik. Ungdom kan kontakt ham uansett klokkeslett når de trenger en voksen person å prate med, sier Jacobsen.

Også oppvekstsjef Anette Holst, som Olsen mener er Norges beste i sin rolle, og ordfører Dan-Håvard Johnsen var til stede under utdelingen.

Alt er gratis

”Hjertebarnet” er Aktiv Lyngen, som startet i august 2012. Primær målgruppe er unge mellom 12 og 18 år. Alt av turer, aktiviteter og bespisning er gratis. Treffpunktet torsdag samler unge fra hele Lyngen.

- Intensjonene er blant annet å begrense sosiale avvik og mobbing. Vi har respekt for hverandre og være inkluderende. Største utfordring er logistikken, noe som i praksis betyr transporten til og fra Treffpunktet hver som bor lengre unna,

For Kåre Bjørnar Olsen er den største effekten av Aktiv Lyngen at tenåringene synes det er blitt bedre å bo i kommunen. Han er stolt over at flere kommuner er nysgjerrige på hva som Aktiv Lyngen står for.

OVERREKKER: Nils Fredrik Wisløff-Høgstøl deler ut prisen til Kåre Bjørnar Olsen. Foto: Arne Teigen