For tiden kan man trygt si at det er mye anleggstrafikk i Løkvoll og Manndalen. Tunnelen gjennom Nordnes medfører mye trafikk og ikke minst mye masselagring på nedsiden av E6 i Kåfjord-bygda.

Ordfører Svein Leiros (Sp) gleder seg til området er satt i stand etter at tunnelbyggingen er ferdig sommeren 2018.

– Vi får ryddet opp, anlagt parkanlegg og gang- og sykkelveier blant annet. Det blir et løft for Løkvoll sentrum og en ansiktsløftning for hele området. Det kommer til å bli veldig bra, sier Leiros.

Samtidig med tunnelen

Arbeidet starter allerede nå, med bygging av en gangvei under E6.

– Jeg har stor tro på dette. Det er viktig å legge til rette for myke trafikanter. Vi satser på at alt er klart samtidig som tunnelen står ferdig, sier Leiros.

De kommunale investeringene er betydelige.

– Ja, vi snakker nok om investeringer på rundt 10 millioner, sier Leiros.

Bare mudringen av havna kommer på rundt fem millioner kroner.

– Når vi er ferdige har vi en isfri småbåthavn for hele Kåfjord – med plass til godt over 100 båter, sier Leiros.

Ikke vakkert syn

Anleggsvirksomheten på Løkvoll har vært såpass omfattende at Leiros finner grunn til å skryte av dem som driver næring i området.

– Jeg må berømme de for at de holder ut. Flere har nok merket dette meget godt. Det er jo ikke noe vakkert syn heller med grushauger overalt, sier Leiros, og trekker også fram samarbeidet med Statens vegvesen og NVE.

– Jeg tror at folk blir veldig fornøyde når vi blir ferdige, sier ordfører Leiros.

Kvantesprang

Manndalen Sjøbuer er en av dem som har merket best til anleggsvirksomheten. Daglig leder Henrik Solberg gleder seg av flere årsaker til at arbeidet skal bli ferdig.

– Det er klart at det har vært plagsomt til tider. Det merker vi godt, spesielt på tilbakemeldingene og anmeldelser fra gjestene våre. Men så har vi også nytt godt av at både underleverandører og hovedleverandør har bodd hos oss i perioder, så det går begge veier, sier Solberg.

Han har tro på at det blir bra når alt står ferdig.

– Hvis det blir slik som det er skissert i planene, så blir det et kvantesprang for oss og for naboene våre på Løkvollstranda camping. Vi får grøntarealer der det nå er «ørken» og det blir garantert gunstig for oss. Det blir også enklere for oss og utvide og planlegge noe nytt når snora klippes her nede, sier Solberg.

PARKER OG VEIER: Slik ser planene ut for Løkvoll når tunnelen står ferdig i 2018. Illustrasjon: Høgtuns Plankontor AS
ANLEGGSARBEID: Grushaugene ligger tett på området nedenfor E6 på Løkvoll i dag. Foto: Torbjørn O. Karlsen