Mennesker fra seks forskjellige nasjoner møtte opp.

– Tanken bak språkkafeen er å møtes, bli kjent, praktisere norsk – og ikke minst bli bedre kjent med folk man kanskje ikke omgås med så ofte. Språkkafe er et lavterskeltilbud for alle som ønsker å møte nye mennesker og ha det gøy sammen, uten at noen spesielle rammer er satt på forhånd, sier frivillig Fanny Katrine Olsen i Røde Kors Nordreisa.

Olsen er svært engasjert i Røde Kors både nasjonalt og lokalt. I Røde Kors Ungdom sitter hun i en ressursgruppe og arbeider med rollespillet På flukt. Og i Røde Kors Nordreisa er hun frivillig i leksehjelp og andre aktiviteter.

To måneder til femti år

– Det var mange som møtte opp på Halti, helt fra alderen to måneder til godt over femti år. Også beboere fra asylmottaket i Olderdalen deltok, forteller Olsen.

Frivillige i Røde Kors Nordreisa og Emilie Teibakk, som er ansatt i Troms Røde Kors, hadde laget linsesuppe med brød, i tillegg til kaker, vafler, kaffe, te og saft.

– Små og store hygget seg og praten lå løst. Det var sang og flere brettspill – spesielt Stigespillet var populært. Vi arrangerte også limbo og bro-bro-brille, noe de fleste nordmenn kjenner fra sin barndom, sier hun.

Fast hver måned

Dette var første gang Nordreisa Røde Kors arrangerte Språkkafé. Det ble en suksess med mange møtte, så nå skal de arrangere Språkkafé én gang i måneden framover.

– Språkkaféen var hyggelig for alle oppmøtte, og det skal være et månedlig tilbud for alle beboere i Nordreisa. Neste språkkafé arrangeres 16. mars, sier Olsen.

Olsen oppfordrer alle til å delta på Språkkaféen.

– Språkkafé er en flott mulighet for å bli kjent med personer fra flere deler av verden med en litt anderledes historie enn vi selv har, sier hun.