Ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL) orienterte kommunestyret om tre krevende oppgaver fram til midten av august.

Først ut er Harald Zwarts storfilm ”Den 12. mann” om Jan Baalsrud og hans hjelpere. Arbeidet i Lyngen starter mandag 6. mars. Rundt 60 personer er involverte i ulike roller.

- Lyngen kommune skal være et godt vertskap. Vi får senere benytte noen klipp med fornuft og kommunen nevnes i rulleteksten, sier Johnsen.

Sykkelfest for 150.000 kroner

Ordføreren opplyser at starten av tredje etappe av Arctic Race of Norway lørdag 12. august blir i ”Myra” på Lyngseidet.

- Lyngen kommune får ansvaret for noen oppgaver, blant annet toaletter og gjerder samt at frivillige mobiliseres. Det blir ikke noen stor økonomisk belastning.

- Hva blir utgiftene?

- Det holder med 150.000 kroner, slik som tidligere er budsjettert.

Danner styringsgruppa

Bernt Olav Johansen er prosjektleder for sykkelfesten. Fra rådhuset tar Jorunn Nyheim og Kåre Fjellstad plass i lokal styringsgruppe, som skal suppleres med moen utvalgte personer fra lag og foreninger.

- Styringsgruppa skal ta tak i noen mindre prosjekt, blant annet en matfestival, forteller Johnsen.

Verdens største

Dan-Håvard Johnsen er 14.-17. mars invitert som foredragsholder i Cannes i Frankrike. Troms fylkeskommune, Oulo og Luleå er også involverte.

- Vi møtes på verdens største eiendoms- og investeringsmesse. Jeg skal på engelsk holde foredrag om investeringsmuligheter, og er eneste politiker fra Troms til stede. Det blir ingen utgifter for kommunen, forsikrer ordfører Dan-Håvard Johnsen.