I et møte mellom Statens vegvesen og Troms Fylkeskommune fredag, har man nemlig bestemt at man må lyse ut jobben med den nye traseen på fylkesvei 866 på nytt etter den opprinnelige entreprenøren, Elvenes maskin AS, gikk konkurs tirsdag.

- Ja, vi legger opp til å lyse ut anbudet på nytt. Det blir lagt fram en sak for fylkesrådet så snart som mulig, sier fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, til Framtid i Nord.

Det betyr at prosjektet med ny vei til og fra Skjervøy, kostnadsberegnet til 100 millioner kroner, blir forsinket med opp mot et halvt år. Opprinnelig skulle veien stå ferdig i desember i år.

- Med anbudsrunden som skal gå sin gang, samt begrensninger i forhold til sprengning, så kan man neppe ta opp arbeidet i Langbakken før i juni i år. Og når man vet at man skal asfaltere til slutt, og man må vente til våren med det, så blir man nok ikke ferdig med veien før på våren 2018, sier Prestbakmo.

I en pressemelding fra Troms fylkeskommune sier Ivar B. Prestbakmo at det er beklagelig at fylkesvei 866 blir utsatt.

- Fylkesvei 866 Langbakken er et viktig samferdselstiltak for å sikre en framkommelighet som spesielt den betydelige sjømattransporten er helt avhengig av, sier Prestbakmo.

Ivar B. Prestbakmo