Torsdag 6. april skal Bivrost lanseres i Edinburgh i Skottland. Daglig leder Tor Petter W. Christensen bekrefter at han skal til den skotske hovedstaden for den offisielle lanseringen.

- Eksport har vært strategisk viktig i vår forretningsplan fra starten av, så dette er en milepæl for oss, sier Christensen til Framtid i Nord.

Gin kan slå an

Christensen tar med seg akevitt, vodka og gin. Han har størst tro på at sistnevnte kan slå an, ettersom britene er et gindrikkende folk.

- Jeg har tro på at vi vil finne segmenter i markedet, sier Lyngen-gründeren.

Aurora Spirit har et whisky-produkt også på trappene, men whiskyen må lagres i tre år på tønner før den er klar. Derfor har ikke Christensen med seg whisky til løvens hule Skottland.

- Jeg håper på 50-100 personer som vil være til stede i Edinburgh. Men uansett er det viktigst at de rette personene kommer, sier Christensen.

USA neste?

Han sier at Aurora Spirit legger opp til en lansering med høy kvalitet.

Christensen reiser i spissen for en delegasjon som består av salgsleder Rolf Harald Haugen og styreleder Hans-Olav Holtermann Eriksen. Også øvrige aksjonærer, samarbeidspartnere og media er invitert med til Skottland.

EØS- og EU-minister Frank Bakke-Jensen ble muntlig invitert med  på turen da han besøkte Aurora Spirits anlegg i Årøybukt forrige fredag. Statsråden var positiv til det, men hans deltakelse avhenger av at han klarer å sette sammen et bredere program i Skottland.

- Fra Storbritannia er det invitert strategiske samarbeidspartnere, nøkkelpersoner og media, sier Christensen.

- USA og Kina er neste mål for Bivrost?

- Det vil jeg ikke kommentere utover at vi jobber med saken, sier Christensen.