I et brev til Politidirektoratet har Storfjord kommune, med ordføreren i spissen, klagd på vedtaket om endring i lensmanns- og politidistriktene i Troms politidistrikt. Politidirektoratet har nemlig i sitt vedtak sagt at Storslett skal være administrasjonsstedet for politiet i Nord-Troms. Ordfører Knut Jentoft skriver i klagen til politidirektoratet at «Skibotn bør ha administrasjonsfunksjonen for hele distriktet på grunn av sin sentrale plass i Nord-Troms». Han utdyper overfor Framtid i Nord at Storslett kan bli liggende enda mer usentralt i Nord-Troms.

– Vi vet jo ikke hvordan det går, men skulle Kvænangen havne i Finnmark, så blir Storslett enda mer usentralt, sier Jentoft (TpL).

Strippes for folk

Han viser til at funksjoner som i dag ligger i Skibotn, vil havne på Storslett i stedet.

– Alt som går på anmeldelser, pass og byråkratiske funksjoner som politiet har i dag, vil bli borte. I tillegg vil kontoret bli strippet for en del folk som blir flyttet med opp til Storslett.

Jentoft mener hele prosessen i verste fall må reverseres ettersom Storfjord ikke har fått mulighet til å si noe om innholdet ved Skibotn tjenestested tidligere.

– Vi mener det er en del som mangler i utredningen som er lagt til grunn. Det gjelder blant annet mulige trusler knyttet til grensen til Finland og ikke minst beredskapen knyttet til geografiske utfordringer som skred og flodbølger – der politiets innsats er viktig i kommunens beredskapsplanlegging, sier Jentoft.

Blir ikke enige

Han slår fast at det ikke er enighet i Nord-Troms regionråd om saken.

– Nei, det har vi ikke på noe tidspunkt vært. Det er ikke en sak det er enkelt å bli enige om heller, sier Jentoft.

Det bekrefter Nordreisa-ordfører og leder for regionrådet, Øyvind Evanger (AP).

– Det var en diskusjon i regionrådet før politimesteren ga sin innstilling. Da ble vi ikke enige i saken, sier Evanger.

Han er klar på at Storslett er skal ha hovedsetet for politiet.

– Ja, det er helt klart. Befolkningsgrunnlaget er størst her, også om Kvænangen skulle gå til Finnmark – noe det jo slett ikke ligger an til, sier Evanger.

Han tror ikke klagen fra Storfjord vil rokke ved vedtaket til Politidirektoratet.

– Nei, det tror jeg ikke noe på. Det som er vedtatt er veldig naturlig, sier Evanger.