Lyngen kommune signerte 6. mars avtale med fem lokale aktører i forbindelse med den pågående innspillingen av ”Den 12. mann” i Lyngseidet-området.

Kontraktene omfatter bespising og overnatting i perioden 7. til 17. mars for 75 personer.

Avtalene er med MIT FabLab, Lyngseidet Gjestegård, Lyngen Skytterlag, Bernt Olav Johansen og Svein Samuelsen.

En sjette kontrakt, som er inngått med Ingunn Rivertz Vatne på Solhov, er ennå ikke undertegnet.

Frykter ikke overskridelse

Oppvekstsjef Anette Holst i Lyngen opplyser at kommunestyret vedtok i desember i fjor å avsette 500.000 kroner på 2017-budsjettet til posten ”Rådmannens prosjekter”.

- Av dette ble 200.000 øremerket Baalsrud-filmen.

- Er beløpet stort nok for ti dager?

- Jeg har forstått at det totale budsjettet er på over 400.000 kroner. Jeg frykter likevel ikke at kommunens andel blir overskredet. Kommunen inngår i et spleiselag, sier oppvekstsjef Anette Holst i Lyngen kommune.

Rådmann Leif Egil Lintho har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Utpekt av ordføreren

Bent Olav Johansen bekrefter at han valgte ut hvem det ble inngått kontrakter med.

- Ordføreren utpekte meg til oppgaven. Jeg tror 200.000 kroner holder. Samtidig må vi være forberedt på overraskelser og uforutsette ting i løpet av ti dager med filminnspilling, forteller Johansen.

Det er tette forbindelser mellom tre av de som har kontrakt med Lyngen kommune. Bernt Olav Johansen er personlig en leverandør og er i tillegg leder for Lyngen Skytterlag. Haakon Karlsen jr. på MIT FabLab er svigerfar til ordfører Dan-Håvard Johnsen.

Kjappe løsninger

Johansen skal på Solhov serverer frokost, overtidsmat og middag på dagene Mathallen i Tromsø ikke leverer, i følge signert avtale.

- Rivertz Vatne har overnatting for 12-17 personer, men ville ikke ha ansvaret for bespisningen. Vi måtte finne en kjapp løsning. Jeg får hjelp av Lyngen Frivilligsentral til å løse oppdraget.

- Hvorfor ble skytterlaget involvert?

- Etter at filmcrewet kom til bygda, ble bespisningen flyttet fra Gjestegården til skytterhuset. Maten leveres av flere involverte.

Ville bo på FabLab

Bernt Olav Johansen opplyser at ledergruppe i Nordisk Film allerede i oktober ga beskjed at de ville bo på MIT FabLab på Polleidet.

- Ordføreren har tett privat kobling mot bedriften?

- Det har ingen betydning. Vi ønsket å innfri ønsket fra ledergruppa.

- Var det anbudskonkurranse om overnatting og bespisning?

- Flere er blitt spurt, men flere av disse hadde ikke ledig kapasitet. Nordisk Film stilte også som krav om å bo innenfor en viss radius fra Lyngseidet, forteller Bernt Olav Johansen.