Her er nye og gamle arrangement samlet under ett og samme navn, nemlig Påskelandsbyen 2017. Fra torsdag 6. april til 2. påskedag 17. april er det hver dag noe på programmet. Noen av arrangementene under Påskelandsbyen i Nordreisa har blitt holdt hver påske i flere år, mens andre arrangeres for første gang. Der i blant Treskifestival i sentrum av Storslett, Påskepilken i Oksfjord, Pilterirennet i Rotsund og påskenattmesse i Nordreisa kirke.

Et av de nye arrangementene er Påskeshowet på Kronebutikken fredag 7.april.

Her har Reisa skinnprodukter, Klipp Frisør, Helt Naturlig, Flortex klær og sport og Reisa skomagasin gått sammen for å lage et show der de viser fram alt fra topp til tå.

Sosialt samarbeid

Hilde Lund med Reisa Skinnprodukter og Hilde Jakobsen har tidligere samarbeidet om et lignende show.

– De var veldig vellykket og vi ønsket å gjøre det igjen. Det er artig å samarbeide med andre bedrifter og se hva man får ut av det, sier Lund.

– Dette er sosialt og det vi får innsikt i hva de andre bedriftene driver med og vi kan få nye ideer.

Dette er ikke det eneste showet under Påskelandsbyen i Nordreisa.

Marits Boutique og Reisa Bilsenter har gått sammen om et eget show mandag 10. april, som de kaller Klær og Kia-show.

Levende musikk

Kristin Mellem og Per Olav Bless Agledahl skal sette stemningen med levende musikk. Etter showet forsetter kvelden på Kronebutikken med barkveld.

Arrangørene er glade for at kommunen har gått i gang med Påskelandsbyen.

– Vi bor jo i påskeland, så det er på tide at noen tar tak i påska her, sier Jakobsen.

Samarbeid

Ida Wigdel som blant annet jobber som landsbykoordinator forteller at utgangspunktet i påskelandsbyen ble startet under landsbymarkedet i fjor, hvor det ble satt ned en arbeidsgruppe som har jobbet mot akkurat å arrangere påskelandsbyen.

Wigdel forteller at poenget med påskelandsbyen er å bidra til mer samrabeid.

– Vi har jobbet med å innhente info om planlagte arrangement i hele kommunen, vi har sendt ut forespørsler om hva som skjer og ville ha det med, sier Wigdel.

–Målet har vært å få fram det som skjer, og få nasjonalparklandsbyen til å være et attraktivt sted å være for de som er her i påska, sier hun og mener det vil bidra til mer aktivitet og legge til rette for samarbeid mellom arrangører.