Han er en av kurslederne på kurset Næringsutvikling på Gårdsbruk som arrangeres på Storsteinnes av Landbruk Nord. Kurset er rettet mot bønder som ønsker å videreutvikle drifta eller starte opp en ny virksomhet på gården.

– Vi holder kurs over hele landet og vi har særlig merket oss at det skjer mye bra i Troms. Vi merker en spesielt god driv og satsingsvilje her. Det er både i forhold til folk som driver tradisjonelt, men også innenfor såkalte bygdenæringer (reiseliv, lokalmat, e.l. red.), sier han.

Næringsutvikling på Gårdsbruk er kurstilbud i landbruket som er utviklet i samarbeid mellom Norsk Landbruksrådgiving og Det Kongelige Selskap for Norges Vel. Kurset har en varighet på ti dager fordelt på fem samlinger. Landbruk Nord står for den praktiske gjennomføringen av kursene i Troms.

Populært

– Vi har fått god respons på denne kurssatsingen, sier daglig leder Unni Furumo i Landbruk Nord.

Hun merker også at det skjer mye bra i næringen og gleder seg spesielt over at mange unge ønsker å satse innenfor landbruket.

– Det som er fint med dette tilbudet er at bønder fra ulike deler av landsdelen kommer sammen for å diskutere sine ideer med andre, samt får faglig påfyll innenfor områder vi ikke har hatt så mye fokus på i landbruket tidligere, sier hun. Furumo nevner særlig temaer som markedsvurderinger og salg.

Mats Olsen gleder seg over å kunne reise nordover, og er imponert over framtidstroa og viljen til bøndene i nord.

– Jeg ser alltid frem til å ta turen nordover, særlig når vi treffer så mange hyggelige nordlendinger med satsingsvilje og fremtidstro. For meg er det nesten som å komme hjem. Jeg bor på Lillestrøm nå, men vokste opp i Sørreisa på 80-tallet, smiler Olsen.