Furuflaten mønstrer et damelag med en mer lokal og yngre profil enn i fjor.

Seriepremieren lørdag er mot Tromsdalen på TUIL Arena.

- Tromsdalen er favoritt uansett hvilket lag de møter i 2. divisjon. Vi har ambisjoner om å plage dem så lenge som mulig, og i beste fall kunne reise hjem med poeng. I så fall blir det en fin bonus, sier trener Stig Ditlefsen.

Han har tatt opp flere jentespillere i stallen, slik at lokal tilhørighet er tydeligere.

- Vi har 6-7 jentespillere, som jevnlig trener med damelaget. Av disse vil 3-4 få plass i kamptroppen. Jeg er imponert over hvordan hele spillergruppa har taklet utskiftningene.

Bedre forberedt

Stig Ditlefsen er klar på at Furuflaten stiller bedre forberedt til seriestart enn for et år siden. Laget er bedre trent og har spilt flere privatkamper.

Senest i tirsdagens generalprøve ble det 5-1 seier over Varden i Storhallen på Rustadhøgda. Maret Silja Blind markerte seg med tre fulltreffere. Kristin Hamnvik og Stine Henriette Mikkelsen stod for de to siste.

Løpsvillig spiss

- Vi produserte mange sjanser og oppnådde et OK resultat, men rent spillemessig var dette en av våre dårligste kamper i vinter. Avstanden mellom lagdelene ble feil. Varden har flere spillere som holder høy kvalitet.

Ditlefsen er tilfreds med at det var divisjonsforskjell og vel så det i Furuflatens beste perioder.

Spissen Maret Silja Blind løp mye og har stor fart i kroppen. Hun elsker å plage midtstopperne.

Mer komplett lag

Treneren trekker fram at Furuflaten har et mer komplett og jevnere lag enn i fjor. En antatt startellever holder bedre standard. Midtbanen er sterkeste lagdel.

- Vi har en mer stabil gruppe, slik at vi unngår mange utskiftinger fra kamp til kamp. Vi har kvaliteter som gjør det mulig å variere mellom 4-3-3 og 4-4-2

- Hvem følger nærmest Tromsdalen på tabellen?

- Jeg regner med at det blir Porsanger og tipper Tromsø på tredje plass. Furuflaten har gode muligheter til å havne blant topp fire. Jeg er usikker på hva Fløya 2 vil stille med, forteller trener Stig Ditlefsen.