For syvende gang ble Kåfjordpilken arrangert oppe på fjellet på Guolasjavri og i år som i fjor var arrangørklubben IKIL heldige med været. Håkon Stenvoll i IKIL gir årets happening toppscore.

- Ja, det har vært et veldig vellykket arrangement. Det må jeg si. Det var grått da vi startet til fjells lørdag morgen, men så ble det et fantastisk vær oppe på fjellet, sier Stenvoll.

Arrangementet er hovedinntektskilden for idrettslaget.

- Vi begynte i det små, og har bygd oss opp fra år til år. Nå har det blitt et ganske stort arrangement, sier Stenvoll.

Loddsalget i forkant av Kåfjordpilken er imponerende i seg selv.

- Ja, vi har solgt 4.500 lodd, med en scooter som hovedpremie. Rundt 100 mennesker har vært i sving for å få solgt alle loddene. Og det har vi klart, sier Stenvoll.

Mye folk

Vinneren av scooteren til en verdi av rundt 140.000 kroner ble Torvald Gundersen fra Birtavarre. Åshill Fredriksen vant 10.000 kroner for å ha hanket en 390 grams fisk opp gjennom isen.

- Vi må takke alle sponsorene våre for at de stiller opp i år igjen. OG IKIL takker også alle som kjøper lodd, alle loddselgere og andre som støtter opp om Kåfjordpilken, sier Stenvoll.

I år stilte 650 mennesker opp på fjellet. 220 scootere var på plass. Stenvoll er ikke i tvil om at de flotte premiene bidrar til at så mange tar turen opp til Guolasjavri.

- Ja, det har nok mye å si. Kåfjordpilken appellerer jo også til fjell- og friluftsinteresserte. Man må ha scooter for å komme seg til fjells, det er ikke mobildekning her oppe og vi har heller ikke organisert transport opp på fjellet. Så vi er veldig fornøyd med at vi klarer å trekke så mye mennesker til en fiskekonkurranse, sier Stenvoll.

Kommer hjem

Arrangementet tiltrekker seg ikke bare kåfjordinger, men også skjervøyværinger, reisaværinger, lyngsværinger og tromsøværinger.

- Det er mange kåfjordinger som kommer hjem for å være med på Kåfjordpilken. Og alle har vært fornøyde. Da er vi også fornøyde, sier Håkon Stenvoll.

FULLT AV FOLK: 650 mennesker deltok på Kåfjordpilken på Guolasjavri lørdag. Foto: Håkon Stenvoll
GODT VÆR: Folk koste seg i finværet på fjellet i helgen. Foto: Håkon Stenvoll