I helga ble fylkesmønstringen i Ungdommenes Kultur Mønstring (UKM) avholdt på Finnsnes. Blant 52 ulike kunstbidrag var det ikke mange som skulle få beskjeden om at de var med videre. Kun fire kunstbidrag ble plukket ut til å representere Troms under Landsfestivalen i Sandnes 21.-25. juni 2017.

Opplevelse av England og Russland

Blant disse fire var kvænangsjenta Sigrid Katrine Thomassen (16) med fotografiet «Slitte tupper».

– Jeg hadde overhodet ikke tenkt tanken på at jeg skulle komme med videre. Da jeg fikk vite det ble jeg utrolig overraska, sier en glad Sigrid.

Fotografiet hennes forteller nemlig den unike historien til et par slitne sko.

– Bildet mitt viser et par sko som er ganske slitne og tar seg en pause. Disse har vært gjennom mye rart, blant annet med på vandring i både England og i Russland.

UKM-veteran

Sigrid sier at hun gleder seg til Landsfestivalen i sommer og tror at nivået der vil være høyt. Hun har erfart UKM tre ganger tidligere og kommet videre til Finnsnes alle gangene.

– Jeg har allerede begynt å planlegge det jeg ønsker å stille med til neste år. Vi får se om jeg klarer å utføre det jeg har tenkt. Men jeg blir nok å melde meg på uansett.

Stor interesse for fotografi

Jenta fra Kvænangen husker at interessen for fotografering har vært der helt siden hun kunne holde i et kamera. Hun er mye selvlært, men har også fått god hjelp fra pappa.

– Interessen har bare blitt større og større. Lysten til å ta nye bilder har økt når jeg etter hvert har lært å ta klarere og bedre bilder. Jeg fotograferer hver dag. Særlig liker jeg å ta bilde av ting som fanger øyets oppmerksomhet.

Fritidshobby

Sigrid forteller at det hun liker med fotografering, er måten et øyeblikk blir bevart som et bilde. Slik kan hun samle på verdifulle minner.

– Jeg vil definitivt fortsette med fotografering. Det vil nok forbli en fritidshobby, men tanken på å utdanne meg som fotograf har streifet meg mange ganger. Enn så lenge er det kun en kjempefin hobby å ha, avslutter hun.

I tillegg til de fire kunstbidragene fra Finnsnes, skal fire sceneinnslag og ett mix-innslag representere Troms fylke under Landsfestivalen UKM i Sandnes til sommeren.