Tradisjonen tro skal russedåpen være i trekanten på Storslett i år også. Russepresident Ann-Helen Johansen og terrorsjef Vebjørn Nyvoll ser fram til russetida starter denne helga.

– Den siste tida har vi begynt å glede oss mer og mer. Vi har planlagt russetida helt siden skoleåret begynte i høst, sier Johansen til Framtid i Nord.

– Det blir forhåpentligvis veldig gøy og sosialt. Det er fint å kunne samles før vi tar andre veier og starter på forskjellige studier, sier Nyvoll.

Både Johansen og Nyvoll er fra Nordreisa og går på idrettslinja ved Nord-Troms videregående skole.

Har spart penger

Før russedåpen starter seint lørdag kveld, skal russen møtes på Storslett samfunnshus.

– Vi har samlet inn penger for å kunne finansiere russetida, slik at vi for eksempel kan leie samfunnshuset, ha russefrokost og gjøre andre ting vi har lyst til, sier Johansen.

Men russen har ikke bare samlet penger til feiringa – tidligere i år samlet de inn hele 34100 kroner til Krafttak mot kreft. Nå skal de sende inn flere hundre russekort til barn som ikke har mulighet å få tak i det selv.

– Vi har samlet inn tretti russekort fra hver russ. Kortene skal vi sende til barneavdelinger på sykehus, sier Johansen.

Blomsterlista

Terrorsjefenen har ansvar for å finne på forskjellige sprell, deriblant vannkrig mot andre skoleelver, forteller Nyvoll.

– Også har vi blomsterlista. På denne lista har vi skrevet ned hvilke elever vi mener fortjener en plass. Lista betyr at man havner i «krig» med russen – mange synes det er artig å terge oss, sier han.

Mange russeknuter

Noen av de offisielle russeknutene er blant annet «Linjal», der en skal sitte under en skolepult en hel skoletime, og «Swix-tube», der en skal gå på ski til nærmeste vinmonopol.

– Vi har en egen knutesjef. Det er mange forskjellige knuter, sier Johansen.

Reisarussen skal feire tretten års skolegang ved å bruke russetida på å være sosial og ha det morsomt sammen.

– Vi skal gjøre russeknuter, være sammen og finne på ting vi ikke ellers gjør, sier russepresidenten.

– Dette er en tradisjon som har bygget seg opp, sier Nyvoll.