Styreleder Christian Schousgaard i Aurora Live Aid uttrykker stor tilfredshet med utbyttet av samtalen forleden med Mostafa Abo-Harb og Abo Fayad. De er politiske ledere i leiren.

Felles budskap fra samtalen er at «dagens barn er morgendagens voksne». Sikres likeverdig tilgang til grunnleggende helsehjelp og skolegang for dagens barn, reduseres vold og aggresjon blant morgendagens voksne.

Dersom planen om vennskapsby realiseres, blir neste trinn å invitere rundt 20 jenter i 12-14 årsalderen til et opphold i Lyngen. Mest aktuelt tidspunkt er sommeren 2018.

– Styret i Aurora Live Aid har hovedfokus på kulturell utveksling, understreker Schousgaard.

Avpolitiserer

Schousgaard tok i fjor høst kontakt med ordfører Dan-Håvard Johnsen med tanke på at Lyngen blir vennskapsby. Saken ble diskutert i november i formannskapet. Oppvekstssjef Anette Holst opplyser at saken blir behandlet i levekårsutvalget og formannskapet før endelig avgjørelse fattes 14. juni i kommunestyret.

Lyngen har i dag ingen offisielle vennskapsbyer.

SAMSTEMTE: Christian Schousgaard (til h øyre) i samtale med mediemann for Fatah/PLO Mostafa Abo Harb (til venstre) og PLO-representant Abo Fayad.

Schousgaard ønsker å avpolitisere det som kan bi en prosess med representanter for flyktningleiren.

– På meg virker det som om noen politikere i Lyngen er redde for å framstå politisk ukorrekt og bli forbundet med terrorisme. For oss handler en vennskapsby om å utveksle ungdommer, som deltar på felles arrangement og prater sammen, forteller han.

Brobyggere

Christian Schousgaard minner om at Aurora Live Aid har samarbeid med Right to Play i Libanon. Begge organisasjoner har hver sin palestinske kvinne ansatt i el-Bedda

Kvinnene kan være brobyggere for å konkretisere og formalisere samarbeid om vennskapsby.

Styrelederen finner det naturlig at de første ungdommene som besøker Lyngen, blir rundt 20 jenter mellom 12 og 14 år. Flybillettene vil koste cirka 100.000 kroner. I hvert fall de eldste jentene prater engelsk. Oppholdet er tenkt å bli på minst ei uke sommeren neste år.