Lerøyturneringa har vært arrangert på Skjervøy flere ganger og er blitt en solid tradisjon. Med en foreløpig solstrålende værmelding, er det store sjanser for at den aldersbestemte fotballturneringen blir trivelig for både spillerne og publikum.

– Vi i turneringsledelsen håper på stort oppmøte blant publikum. Det er meldt sol og nydelig vær. Det blir gladfotball på arenaen hele lørdag og søndag, og kaféen vil servere kaffe, brus, kake, pizza, landganger og middag begge dagene,  sier Tore Pedersen, som er en del av turneringsledelsen for Lerøyturneringa.

Større klubber som Alta, Tromsø og Bossekop skal delta, men også mindre klubber som Rotsundelv, Olderdalen, Lyngen/Karnes og Furuflaten har meldt seg på.

– Vi synes det er kjempeartig at vi har fått noen lag utenfra, noe som er veldig bra med turneringa i år. Men jeg synes det er litt trasig at vi ikke har får så godt oppmøte fra klubbene ellers i Nord-Troms, sier han.

– Opptur i småklubber

Rotsund stiller med to fotballag.

– I år har vi hele to lag fra Rotsund, noe som viser at det er opptur i småklubber. Det er også svært gledelig at lag fra Olderdalen, Lyngen og Furuflaten stiller, siden det faktisk ikke er hvert år de deltar, sier Pedersen.

Skjervøy IK har hatt kontakt med Varden FK og BOIF i forhold til Lerøyturneringa.

– Vi har fått god kontakt med Varden FK og håper dette medfører at ytterligere lag fra Midt-Troms kan komme til Skjervøy med årene. BOIF har også vist interesse ved å være i kontakt med oss i forkant, men de kunne dessverre ikke komme i år, sier han.

Nordreisa stiller med tre lag, noe Pedersen er skuffet over, da han hadde håpet på flere Nordreisa-lag.

Håper på god stemning

Nå håper arrangørene at publikum stiller opp og heier på fotballspillerne.

– Vi håper selvfølgelig på godt oppmøte fra folk her på Skjervøy, og at foreldre og familie stiller opp, heier og lager god stemning – det fortjener ungene, sier Pedersen.

Kampoppsettet finner du her.