De to foreningene, Skjervøy Skøyte- og Ishockeyklubb og Skjervøykoret, hadde slått seg sammen om å arrangere årets nasjonaldag på Skjervøy. Som alltid var det barnetog og festivitas i Idrettshallen, og flere 100 møtte.

Været var, som i resten av Nord-Troms, strålende med sol og gode temperaturer. Det gjorde at barnetoget strakte seg langt på Strandveien.

Kranser ved bautaene

Som vanen har blitt, startet toget ved videregående, marsjerte til Helsesenteret på Sandvåghaugan der det ble spilt og sunget "Ja, Vi Elsker". Der etter toget man gjennom Vågen og ut til Værret og til kirka.

Ved bautaene for de som er gått bort på havet ble det lagt ned krans av Arian og Dag Olav Mollan.

Ved kirka var det Gure Kjos og Sophie Mathiassen som lag ned krans for de falne under 2. verdenskrig, samt holdt de årvisse talen der.

Flere hundre i salen

Etter det var det samling i Idrettshallen. I fjor startet man med kun ett arrangement der. mens man før hadde leker for barna og kafé på dagen, og så konserter og tale for dagen på ettermiddagen, samlet man i år nær 7-800 mennesker, små og store, i hallen.

De to foreningene solgt langt over 1.000 kakestykker og et ukjent antall liter brus og kaker.

Talere for dagen var Elisabeth Opaas og Kjetil Nilsen, musikerparet som kom flyttende til Skjervøy i fjor høst, og som i dag dirigerer Skjervøykoret og Skjervøykorpset.

Foreningene solgte også lodder for flere titalls tusen kroner, der hovedpremien var en firehjuls moped. Vinner ble Frida Svendsen fra Tromsø.

Og så kom regnet

Som et lite aporpos, meldte meterologene regn utpå nasjonaldagen.

Feiringa på Skjervøy ble avsluttet ve 15.30 tiden.

Klokken 18.00 begynte det å regne.