Under Paaskiviikko har Vokal Nord invitert publikum til å ta en titt inn i den kvenske musikktradisjonens skattekammer. Søndag er siste dag for konsertturneen "Aaretkammari - Skattkammer". Da har koret fra Tromsø opptrådt i Nordreisa, Storfjord og Tromsø. Fredag var det konsert på Halti kulturscene i Nordreisa.

En reise tilbake

Publikum fikk oppleve et bredt spekter fra deler av den immaterielle kulturarven. Fra mer tungsindige salmer til folkemusikk som skal lokke til seg fest og glede. Og som på de aller fleste konserter var det mye kjærlighet og lengsel i sangene.

Underveis i konserten tok kulturformidler fra Nordreisa, Inger Birkelund, publikum med på flere reiser, blant annet til karrige kår i Tornedalen under hungersnøden på 1800-tallet.

Musikk og musikere fra Tornedalen

I tillegg til koret og forteller sto tre musikere fra Sverige på scenen. Daniel Wikslund på fiolin, Fredrik Hangasjärvi på trekkspill og Mats Dimming på kontrabass.

Dette er første gang Vokal Nord holder konsert der hele repertoaret er kvensk musikk. Erling Fredriksson fra gruppa JORD, som ved flere anledninger har opptrådt i regionen, har arrangert flere av låtene. Fredriksson er sammen med Bjørn Andor Drage kunstnerisk ansvarlig for oppsetningen.

I Vokal Nord synger blant andre den lokale tenoren Øystein Fredriksen. Sammen med Daniel Wikslund og Inger Birkelund er han engasjert under oppsetningen av landsbyspelet Kuläpeli.

Les saken: Vil bruke nesten én million på Kuläpeli

Inger Birkelund er produsent for landsbyspelet. Les saken: – For meg er det en drøm