I kommunestyremøtet ble det blant annet sykehussengene, elevundersøkelsen, kraftlinjeutbygginga og vannscooter tatt opp.

– Sykehussengene i Nord-Troms 4 har vært en stor sak, og det er utført mye politisk og administrativt arbeid. Helse Nord hadde egentlig tatt stilling til at vi skal avvikle sykehussengene, men en arbeidsgruppe la fram en rapport som ble styrebehandlet i Helse Nord tidligere i juni. Helsegruppa anbefaler videreføring av sykehussengene, men reduserer antall, opplyste rådmann Einar Pedersen.

Les mer: – Sykestuene i Nord-Troms er ingen forsøksordning!

Les mer: – Vi ønsker å opprettholde sykestuene

– Oppsummert vil Kåfjord og Kvænangen holde sine senger uavkortet, men Skjervøy og Nordreisa vil få redusert antallet. Det blir nok utfordrende for de to kommunene, og dette skal diskuteres regionalt. Gjennom arbeidet har man altså klart å forhindre at sykehussengene sentraliseres til Nordreisa.

Les mer: Ingen finansiering uten sentralisering

Rapporten fra om sykestuesengene kan du lese her.

Elevundersøkelsen

Oppvekstleder Elisabeth Gulbrandsen fortalte i kommunestyremøtet at Kåfjord skal inn i et prosjekt som heter «Inkluderende barnehage og skolemiljø».

– Da vil hele fjøla fra barnehage og opp være inkludert. Vi skal jobbe litt som vi har gjort, knyttet til både Fylkesmannen og Utdanningsdirektoratet i fire semester. Kåfjord skal samarbeide med Storfjord og Lyngen om dette. Fylkesmannen har fordelt oss og det vil bli kompetanseheving sammen med dem. Årsaken til dette handler litt om at vi har scoret dårlig på elevundersøkelsen, der det ene går på mobbing og det andre læringskultur. Jeg tenker at dette er noe vi må ta tak i.

– Vi vil delta på kompetansehevinga fra Fylkesmannen. Dette kompetansehevingsløftet skal være et virkemiddel for et trygt psykososialt miljø, og vi ønsker å ha hele kommunen med oss. Dette blir et tema på foreldremøtene til høsten, sa oppvekstlederen.

Gulbrandsen opplyste også om at ikke alle skolene deltok i Elevundersøkelsen.

– Statistisk sett gir få elever store utslag, men én mobbesak er uansett én for mye.

Felles regulering

En eventuell regulering av vannscooterforskriften skal tas videre med til Nord-Troms regionråd, for å vurdere om det skal lages en felles regulering for alle de seks kommunene.

RÅDMANN: Einar Pedersen, rådmann i Kåfjord kommune.