I kommunestyret sist uke vedtok politikerne at seks ulike områder i Skjervøy kan endres fra lekeareal til andre formål. Bare et par av dem er imidlertid vurdert som egnet til boligformål og én av dem ligger i krysset Mellomveien – Alfheimveien.

I det vedtatte forslaget som ble fremmet av Aps varaordfører Irene Toresen anbefaler man at kommunen omregulerer tomta til boligformål.

– Området er snødeponi på vinteren og gjengrodd på sommeren. Det har meg bekjent ikke vært brukt som et lekeområde de siste tyve årene. Da kan kommunen heller regulere det til boligformål, sier Toresen.

Mye trafikk

Toresen har selv ledet gruppa som har hatt som mandat å se på de eksisterende lekearealene og lekeplassene på Skjervøy for å vurdere om de skal bestå som lekeareal eller om de kan brukes til andre ting.

– Trafikkbildet i krysset Mellomveien – Alfheimveien tilsier at det området ikke er egnet til lekeplass, sier Toresen.

Kommunestyret forutsetter at kommunen ved tomtesalget får dekket sine kostnader.

Skulle det bli interesse fra flere om å kjøpe boligtomta, så ligger det i vedtaket et at det skal bli loddtrekning.

– Det ligger jo sentralt til, så jeg vil anta at det er en attraktiv boligtomt. Det er en ganske stor tomt, men antakelig for liten for to hus, sier Toresen.

Uendret?

De andre områdene som skal omgjøres fra lekeareal til andre formål er:

* Fiskenes

* Nordveien, ved snuplass

* Øverste i Lars – Hallens vei

* Området ved Shell

* «Branntomta» imellom KD- vei og Verftsveien

* Området bak St. Hanshaugen – Når det gjelder noen av de andre områdene, så har vi ikke sagt noe om hva de kan brukes til. Hvis det ikke er noen som er interessert i områdene, kan det meget vel hende at de blir liggende slik de ligger i dag, sier Toresen.

Fiskenes på vent

Hun understreker at området ved Fiskenes skal inn i sentrumsplanen og er foreløpig satt på vent.

– Det skyldes renseanlegget som står der og hva det vil ha å si for blant annet luktproblematikk knyttet til boliger, sier Toresen.

Hun understreker at det er mange lekearealer på Skjervøy som kommunen ikke har rørt i denne omgang og som heller ikke er aktuelt å røre i fremtiden.

– Dette bunner jo ikke ut i et ønske om å ta lekeplassene. Vi ønsker imidlertid å prioritere å sette i stand de lekeplassene som er opparbeidet allerede. Noen av dem trenger en oppgradering, sier Toresen.

I planene

I vedtaket har man da også slått fast at det er et klart ønske om at det blir satt av penger i kommunens budsjett- og økonomiplan for 2018–2021 til opprusting av de eksisterende lekeplassene i kommunen.

PÅ VENT: Kommunen venter med en avgjørelse på bruken av området ved rensestasjonen på Fiskenes. Foto: Torbjørn O. Karlsen