Natt til fredag ble flere steder i Hellas og Bodrum i Tyrkia rammet av jordskjelv. Det sterkeste skjelvet ble målt til 6,7 på Richters skala, ifølge NTB. Fredagsettermiddag er minst to døde og over hundre er skadd.

Ristet i vegger

Bjørn Inge Solvang, opprinnelig fra Skjervøy, er på ferie med familie og venner i byen Ixia på Rhodos. Han forteller at de merket flere skjelv.

– Vi merket det bra. Det ristet godt i vegger og skap. Det var imidlertid ikke sånn at noen ble skadet, og de to minste jentene lå og sov og våknet ikke heller, forteller han.

I følge VG er ingen på Rhodos skadd som følger av jordskjelvene. Flere nordmenn er imidlertid rammet på øya Kos.

Ble bekymret

Sammen tok de noen timers prat på morgenkvisten i dag for å snakke om det som var skjedd.

– Vi var litt bekymret for det som kunne komme etterpå, siden vi leste i avisa om at det var alvorligere andre plasser. Men etterskjelvene var små. Nå har vi lagt det til sides og er der vi begynte, forteller han, som ikke reiser hjem før neste søndag.

Reiser til Rhodos i dag

Øystein Rollstad fra Lyngen reiser sammen med sine to barn og samboeren til Rhodos fredagskveld fra Bodø. Han er ikke bekymret etter jordskjelvet.

– Vi snakket om det i natt og når vi sto opp i dag, og da ble vi enige om at vi skal dra. Så får de heller eventuelt stoppe oss i kveld, men jeg tror nok at det skal gå fint, sier Rollstad.

Rollstad og samboeren har valgt å stole på reiseselskapet som de skal reise med, TUI (tidligere Star Tour. red.)

– Hadde det vært noe å bekymre seg for, så hadde TUI frarådet oss til å reise, sier han.

Reiseselskapet har opplyst på nettsiden om jordskjelvene, og skriver at de har vært i kontakt med sine hoteller i Rhodos og Kos, samt sendt SMS til kundene for å forsikre seg om at de har det bra. TUI antar at alle fly vil gå som normalt til reisemålene, men opplyser at det kan oppstå forsinkelser.