Denne helga går Verddeturneringa av stabelen. Turneringa for de voksne ble arrangert fredag og lørdag, imens barneturneringa starter søndag.

Lørdag var det mange oppmøtte fra fjern og nær og strålende stemning. Reisajenten vant dameklassen i årets Verddeturnering, og Sáivuomi siida vant herreklassen.

Vinnerlagene for damer og herrer i Verddeturneringa vant 3000 kroner hver. Ártni siida /skiervá fikk 2. plass og Joahkohágat fikk 3. plass i dameklassen. I herreklassen var det Skuohtanjárga som tok 2. plassen og Biertavárre tok 3. plassen.

Det ble også delt ut en premie på 7500 kroner til et av lagene etter loddtrekning. Det var Skuohtanjárga som vant pengepremien.

Sáivuomi siida Sáivuomi siida vant herreklassen på Verddeturneringa. Foto: EVEN TRYGGSTRAND

I tillegg ble det delt ut Verddepriser for dame og herre. Den gikk til damelaget Láhtin/Fiettar/Skáidán og herrelaget Joahkonjárga allstars.

Alle kampresultater finner du her.

Lassokasting

Tradisjonen tro var det i år også konkurranse i lassokasting. Vinneren av lassokastinga ble Mikkel Andreas Eira (Lákkonjárga), 2. plass gikk til Mikkel P. Bongo (Orda) og Isak Anders Eira (Lákkonjárga) tok 3. plassen.

VOKSNE Vinneren av lassokastinga ble Mikkel Andreas Eira (Lákkonjárga), 2. plass gikk til Mikkel P. Bongo (Orda) og  Isak Anders Eira (Lákkonjárga) tok 3. plassen. Foto: Even Tryggstrøm

Lassokasting for barn var delt i seks grupper. Anna Sofie Vars Hansen (Spalca) vant 0-6 år,  Thea Marianne Eira Kemi (Ittunjárga) vant 6-10 år og Mikkel Henrik Buljo (Stierdná) vant 11-15 år.

Vennskapsturnering

Anne Berit Bæhr har vært aktiv i Verddeturneringa nesten siden den ble startet opp for femten år siden.

- Det skal være artig med fotball og vi ønsker en vennskapelig turnering. Det er lag fra Vest- og Øst-Finnmark, samt Nord-Troms. Mange av fotballagene er beitelag som bor her om sommeren, så vi håper at folk blir kjent slik at man kjenner sommernaboene sine, sier Bæhr til Framtid i Nord.

AKTIV Anne Berit Bæhr sitter i styret for Verddeturneringen. Foto: SIRI BERGSET ELVESTAD

Verddeturneringa skal først og fremst være en litt mer uhøytidelig fotballturnering, der en ikke trenger å spille fotball aktivt til daglig. Derfor er det bestemte regler for å unngå såkalt "topping" av lag.

- Vi prøver å unngå topping av lagene ved at man må være tilknyttet sine sted, for om det bare blir topping, så detter de mindre aktive spillerne ut. Men selv om det legges opp som det gjør, så har vi hatt flere bedre spillere i disse årene.

- Men selv om det legges opp som en uhøytidelig turnering, så blir det fort alvor for spillerne på banen, flirer hun.