Entreprenør Nils-Arne Hofsøy var til stede på møtet, og kunne endelig anse saken han har kjempet for i lang tid som avsluttet.

- Utfallet var på sin plass. Vi har prøvd i lang tid å forklare Skjervøy kommune at de har stilt konkurransebegrensede krav som har ekskludert to av tre tilbydere fra konkurranse. At de nå snur så brått skyldes nok at de var presset i et hjørne, og ikke lenger hadde noen mulighet for å komme seg unna, sier han.

Kostet mye

- Hele prosessen fra jeg ble tildelt kontrakten til avlsutningen i går har kostet utrolig mye penger for en liten bedrift som Hofsøy Mekaniske, sier han.

Hofsøy mener saken har vært håndtert på mistenkelig vis, og viser til at kommunen flere ganger endret på grunnen for å forkaste bediften i første runde.

- Flere av grunnene var basert på løgn, og at de i runde to svarer med å ekskludere oss er også mistenksomt.

- Urovekkende

Han synes saken nå bør få alvorlige konsekvenser for kommuneadministrasjonen.

- Hele saken har vært basert på den ene løgnen etter den andre. At de enda ikke så galskapen etter mandagens møte er urovekkende, sier han.

- At de plutselig var så langt inne i en blindgate at de ikke kom seg ut, for så å prøve å ro seg i land, det holder ikke mål. De har nok i det lengste håpet vi skulle gi oss på et tidligere tidspunkt.