Med 5-2-seier til Fløya mot KIL/Hemne på hjemmebane i går, og litt hjelp fra Finnmark, økte laget avstanden til nedrykksstreken til fem poeng.

To poeng og nedrykksstreken var det som skilte lagene før kampstart. I hovedrollen var den 17 år gamle lyngsværingen Kristin  Hamnvik, som scoret hat-trick i 2.-omgang etter at lagene hadde gått til pause på stillingen 1-1.

- Det var mine første mål for Fløya. Det var deilig å endelig får dem, sier 17-åringen, som kom fra 2.-divisjonsklubben Furuflaten i sommer, til iTromsø.

Lyttet til trenerens råd

Å score tre mål i en så viktig kamp var i overkant av forventningene til den unge kantspilleren.

- Jeg trodde ikke det kom til å skje. Så det var litt sykt egentlig, sier hun.

- Hva klaffet for deg i går?

- Eline sa til meg at jeg måtte komme oftere inn på første stolpe. Jeg gjorde det, og så kom det to ganske like innlegg hvor jeg flikket inn en med foten og headet ett i mål ved første stolpe.

Hat-trick

- Jeg tror det kan gå veldig bra videre i høst. Vi er inne i en god periode. Det har tatt seg veldig mye opp, sier  Kristin  Hamnvik.

- Hvorfor har dere løftet dere så mye?

- Det er mer kamp om plassene. Det er mer konkurranse og alle vil gjøre det bra for hverandre. Det er bra at Eline også har kommet på banen. Det er en trygghet å ha henne bak, sier Fløyas store matchhelt i går.

Luke til nedrykk

Toppscorer Celine Nergård ga Fløya ledelsen i kampen før KIL/Hemne utlignet til pauseresultatet 1-1.

Kathrine Pleym også tegnet seg på scoringslisten for Fløya da de nedsablet bortelaget etter pause.

Med litt hjelp fra Bossekop, som vant borte mot Kongsvinger, har Fløya dermed fått en luke på fem poeng ned til nedrykksplass.