I år er det idrettselevene som skal ta seg av den tradisjonelle padlekonkurransen og løpskonkurransen Truiski opp. Padlekonkurransen er for bedriftslag, imens løpskonkurransen er for alle som ønsker å delta.

– Vi har et fag på skolen som heter Treningsledelse og et av kompetansemålene er å kunne arrangere konkurranser. I faget arrangerer vi flere aktiviteter, så dette er en del av det. Vi synes det er veldig bra at de lar oss unge slippe til, sier Karoline Olaussen.

– På innovasjonscampen i vår skrev vi under kontrakt med Halti Næringshage om at vi skal gjennomføre disse konkurransene, sier Inga Karoline Jenssen.

Padlekonkurransen har start ved nybrua på Storslett, og går til gammelbrua og tilbake igjen.

Start i Sørkjosen

Elevene håper på mange deltakere til begge konkurransene.

– Løypa til Truiski opp starter ved Kronebutikken. Da skal det være både konkurranseklasse og trimklasse, og det er også være for familier. Vi håper flest mulig blir med! Både barnefamilier og aktive løpere, sier Olaussen.

– Det vil være fine premier, og vi skal ha noe fint til ungene også, sier Malin Hansen.

Premiene er sponset av lokale bedrifter. De som ønsker å delta på Truiski opp kan møte opp ved start og melde seg på da, men padlekonkurransen har forhåndspåmelding.

Truiski opp arrangeres på søndag og padlekonkurransen er mandag i neste uke.