– Det gikk jo helt fantastisk bra! Det har vært utrolig mye planlegging på detaljnivå i forkant og veldig mange har lagt mye arbeid i Landsbyspelet. Når det kom til stykket, så gikk det jo veldig bra! sier Inger Birkelund, prosjektleder og produsent for Kyläpeli.

Under spelet var det klarvær både på generalprøven og forestillingene som gikk fredag og lørdag sist uke.

– Været ga et løft i omgivelsene, spesielt i Ovi Raishiin.

Birkelund trekker raskt fram hjelpa de har fått med regi og instruksjon av Lina Killingdalen og Kristine Myhre Tunheim.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi hentet inn hjelp på regi og instruksjon. De gjorde en kjempejobb, og med så mange utøvere, hadde det ikke gått uten Lina og Kristine, sier hun.

Håper på mer dans

Det er ingen tvil om at landsbyspelet blir gjentatt, men Birkelund håper at de kan få inn mer dans i neste spel.

– Snart skal vi ha en grundig evalueringsrunde på hva som fungerte og hva som kunne fungert bedre, der vi også vil se mer på logistikk og kapasitet.

Spelet vil bli delvis det samme til neste år, men med noe nytt.

– Vi har snakka om hvilke andre elementer vi kan bruke, men selve hovedfortellinga på Ovi Raishiin blir i alle fall i ett år til. Det er veldig mye vi har lyst å prøve, som vi ikke fikk gjort i år – for eksempel hadde det vært gøy og fått med noen som kan lære oss mer dans!

Kyläpeli startet på Halti kulturscene med en historisk innføring. Deretter ble publikum transportert med busser opp Reisadalen, der det var stopp underveis, blant annet på Tørfoss kvengård. Til slutt endte ferden på Ovi Raishiin i Saraelv.

Birkelund forteller at de har fått veldig gode tilbakemeldinger på bussturen.

– Vi ønsker også å vise mer av den kvenske kulturen i Reisadalen ved neste spel. For eksempel i forhold til jordbruk og lignende, og som kan være med og løfte opp kunnskapen om den immaterielle kulturkunnskapen vi fikk tilskudd til å formidle.

– Utrolig takknemlig

– Jeg er så utrolig takknemlig for alle de gode tilbakemeldingene! Jeg synes det virkelig var stort når NRK sa på radio at landsbyspelet ble en megasuksess. Jeg tror alle som var med er kjempestolt over det vi fikk til. Vi oppnådde våre mål om å begeistre publikum, men også oss selv.

GLAD: Inger Birkelund, prosjektleder og produsent for Kyläpeli, er takknemlig for tilbakemeldingene de har fått etter premieren på landsbyspelet sist helg.