Laget endte likevel sist på tabellen, to poeng bak Furuflaten.

– Veldig artig å vinne. Vi ser at det bor mye bra i laget. Potensialet er der, sier trener Trond Hallen.

Han betegner seieren som fortjent. Gjestene var effektive. Helt bakerst stoppet keeper Mariell Fossbakk det lille Furuflaten skapte av farligheter.

Innbytter Lise Samuelsen satte inn 0-1 på frispark fra 25 meter med et av sine første spark på ballen. Andrea Rygh Steinsvik doblet ved å være våken på en retur fra målvakten.

Nyttig lærdom

– Vi har et for ungt lag for å kunne hevde oss i 2. divisjon, men jentene får med seg nyttig lærdom. Vi har opplevd fin stigning i de 3-4 siste matchene.

– Hva skjer neste sesong?

– Vi må først vite om det blir 2. eller 3. divisjon. Hvis vi får tilbud om fortsatt spill på dette nivået, er vi avhengige av å få inn noe rutinerte spillere, sier Trond Hallen.

Tidenes måltørke

Furuflaten tapte samtlige åtte kamper i høstsesongen. Målforskjellen er 0-42. Laget har spilt i 746 minutter (!) siden Kristin Hamnvik, som nå er i Fløya, ble matchvinner i 1-0 seieren 22. juni på Storslett.

– Jentene bærer preg av null selvtillit etter mange tap, inkludert noen med stygge siffer, vedgår trener Stig Ditlefsen.

– Hvordan var siste kamp?

– Jentene leverte en OK prestasjon og styrte spillet, men skapte svært lite av farligheter.

Mistet spillere

– Oppsummering av sesongen?

– Vi hadde ei god oppkjøring, men for mange spillere forsvant underveis av ulike årsaker. De yngste fikk for stort ansvar.

Ditlefsen er klar på Furuflaten ikke kan fortsette i samme spor neste sesong som etter ferien.

– Jeg ønsker å bli med videre, men har ikke fått noen tilbakemelding fra Furuflaten, sier Stig Ditlefsen.