Mange møtte opp til det tradisjonelle julemarkedet på Flerbrukshuset i Burfjord. Julegrana ble tent og selveste julenissen kom på besøk. 15-20 boder sørget for at publikum fikk kjøpt det de trengte, av blant annet lester, skjærefjøler og kaffekopper.

– Det gikk bra, sånn som det alltid bruker og gjøre. Det var et godt oppmøte, og vi hadde flere spennende utstillere. Noen var nye, men de fleste har vært med flere år, forteller leder i skigruppa, Ole Engebretsen.

Kulturelt viktig

Skigruppa tjener i underkant av 50.000 kroner på arrangementet. Pengene brukes i den daglige driften og er ifølge Engebretsen avgjørende for at gruppa kan driftes.

– Pengene går til å holde anlegg og utstyr i orden. Vi har jo også ukentlige aktivitetstilbud for barn og unge, med onsdagsrenn og treninger og noe av pengene går til startkontigenter. Maskinen vi bruker til å vedlikeholde lysløypene krever også sitt i vedlikehold, nesten 30.000 kroner i året, forteller han.

Engebretsen legger til at arrangementet ikke bare er viktig for dem, økonomisk.

– Det er et viktig kulturelt og sosialt arrangement for Kvænangen kommune, men også for nabokommunene. Det blir jo et slags årlig høydepunkt, sier han.

Vant for gjennomført stil

Hvert år kårer en egenoppnevnt jury, årets stand. Denne gangen var det Johnny Johansen, opprinnelig fra Tagnesland i Kvænangsbotn, som stakk av med seieren.

– Han driver trearbeid, og lager trekopper og utskjærte rikuler. Konen hans lager skaller. De var begge fint kledd i kofte og hadde en virkelig gjennomført stil, skyter Engebretsen inn.