Ordfører Dan-Håvard Johnsen i Lyngen gjør et løft for tøynettet, og oppfordrer innbyggerne til å gjøre det samme

I to timer onsdag 20. desember vil ordføreren pakke varene til kunder, som velger miljøvennlige alternativ.

- Lyngen kommune setter søkelyset på reduksjon av plast. Vi samarbeider med Extra og husflidslaget om å sette saken på dagsorden. På dagligvarebutikken på Lyngseidet er det i snitt rundt 800 betalende kunder hver dag. Det går en del plastnett i løpet av en uke, skriver Johnsen i ei pressemelding.

Gjenbruk

Den samme onsdagen åpnes det for salg/utlån av gjenbruksalternativer. Det vil være salg av tøynett, som produsert av Lyngseidet husflidslag.

- Kommunen oppfordrer Lyngens befolkning til å bidra ved å redusere bruken av plastnett. Velg alternativer som sparer miljøet, skriver Johnsen.

Han har selv gått over til å bruke tøynett når han handler på nærbutikken.

Lyngen kommune skal fremstå som bærekraftig for klima og miljø. Reduksjon av bruken av plastnett er et skritt i riktig retning.

Miljøproblem

- Plast er i ferd med å bli et av våre største miljøproblem. Hvis vi ikke stanser forsøplingen nå, vil det i 2050 være mer plast i havet enn det er fisk. For en tid tilbake strandet en hval med 30 plastposer i magen på Sotra. Hvert år dør store mengder sjøpattedyr, fugler og fisker av plastsøppel.

Johnsen påpeker at hvert eneste minutt havner femten tonn plast i havet og truer natur, dyr og mennesker. Vi spiser i praksis vårt eget søppel ved at vi spiser fisk som har fått i seg plast.

- Lyngen kommune oppfordrer alle kommunene i Nord-Troms til å tenke bærekraft, understreker ordfører Dan-Håvard Johnsen i pressemeldingen.