Myhre holdt en kort innledning der han ga klart uttrykk for at gjennomgangen til motpartens advokat Marianne Abeler inneholdt mye som etter hans mening ikke vedkommer saken.

- Det som er den grunnleggende problemstillingen er om det foreligger brudd på anskaffelsesregelverket. Da er det viktig å fokusere på det saken faktisk gjelder, nemlig konkurranse nummer tre og rode 1 (Skjervøy tettsted). Alt annet er irrelevant og bare tåkelegging og støy, sa Myhre.

Han viste til at Abeler i sin innledning tok for seg både anbudsrunde 1 og anbudsrunde to for å understreke et av hovedpoengene sine, nemlig at det har vært inhabilitet i Skjervøy kommunes forhold til Skjervøy park og anleggsservice. Robert Myhre var imidlertid ikke enig i det.

- Alt dette er tatt opp under hatten inhabilitet. Men det er ingenting som skulle tilsi at det skulle foreligge inhabilitet. Det er ingen motiver som det er pekt på, verken slektskap eller andre ting, som skulle tilsi at man skulle ønske å favorisere Skjervøy park og anleggsservice, sa Myhre, og fortsatte:

- Det som er det interessante for retten er følgende: Når skal kvalifikasjonskrav være oppfylt? Skal de være oppfylt når det inngis tilbud eller er det greit at det er i orden på et senere tidspunkt.

Han slo fast at det ikke foreligger noen avvisningsplikt for Skjervøy park og anleggsservice.

- Samtidig hadde kommunen anledning til å avvise Hofsøy mekaniske, sa advokaten.

Advokatfullmektig Lise Schøyen fortsatte på vegne av kommunen. Hun la ned påstand om at begjæring om midlertidig forføyning forkastes og at motparten skal betale sakskostnadene.