Sist helg var «Den 12. mann» den mest sette filmen på norske kinoer. På kino.no er det opplyst at fra 29. desember til 31. desember ble det solgt totalt 65 909 billetter. Totalt har filmvisninger av den nye norske storfilmen hatt over 213 500 besøkende.

Tre visninger ble satt opp i romjula ved Nordreisa kino og alle billettene ble revet bort.

– Vi hadde egentlig satt opp to visninger av filmen i romjula og vi ville bevilge oss selv litt ferie. Men da vi så pågangen og interessen valgte vi å heller droppe litt av ferien for å tilfredsstille etterspørselen fra publikum, sier kinosjef Herdis Lindbom.

Selv om «Den 12. mann» ikke hadde premiere før 25. desember rakk den å bli den mest sette filmen i 2017 på kino i både Tromsø og i Nordreisa.

Stolt og rørt

Og så langt er det lite som tyder på at kinogjengere i regionen er mettet på filmen om Jan Baalsrud. Nå har kinoen økt antall visninger i januar fra tre til fem forestillinger, både på kvelds- og dagtid. To av disse er utsolgt. Med visningene som var i romjula og de kommende i januar har rundt 900 billetter blitt solgt til den éne filmen ved Nordreisa kino.

– Vi skjønner av interessen at den siste visningen ikke er satt opp. Så lenge folk vil se filmen så viser vi den. Vi kjører den til the bitter end!

Kinosjefen selv er ikke overrasket over at Harald Zwarts nyeste film har slått så godt an både nasjonalt og lokalt.

– Selv om vi kjenner historien fra før av så er det en spenningsfilm som treffer en nerve hos oss, og det holder seg hele veien gjennom filmen. Jeg ble stolt og rørt over filmen første gang jeg så den. Den får en absolutt sekser hos meg, dette er nå min favorittfilm.

Hun legger til at dette er en film som passer for alle generasjoner.

Norsk krigsfilm er noe som slår godt an i Norge. I 2016 var det «Kongens Nei» den mest sette filmen ved norske kinoer.

Et nytt toppår

Etter at Nordreisa Kino ble flyttet inn på Halti har besøkstallene blitt doblet.

– Vi har nå vært her i to år og folk har virkelig omfavnet og tatt kinoen i bruk. sier Lindbom.

2016 var et toppår for norsk kino. Nordreisa kino har de to siste årene satt besøksrekorder. Antall kinobesøk har sunket nasjonalt det siste året, men lokalt er det motsatt.

– I 2016 hadde vi 6189 besøkende, mens i 2017 hadde vi 6339. Vi har altså vært med på å dra snittet opp nasjonalt.

Viser film for alle

Nordreisa kino har besøkende fra alle nabokommunene.

Kinoen satser ikke bare på de store filmene. Kinosjefen sier de har en politikk som tilsier at de også skal vise smale filmer, for å tilby et så bredt tilbud som over hode mulig.

– Og det skal vi fortsette med. Vi vil være til tilbud for hele regionen. Jeg har hatt visninger for bare to personer, sier Lindbom.

Lindbom gleder seg til et nytt kinoår. I løpet av året skal kinoen vise flere norske filmer. Blant annet «Per Fugelli – Siste akt» og «Skjelvet».

– Vi ser fram til å møte trofaste og nye publikummere i 2018.

Mest sette filmer ved Nordreisa kino i 2017

  • Den 12. mann - 507 besøkende

  • Marcus & Martinus - Sammen om drømmen - 251 besøkende

  • Star Wars: The Last Jedi - 237 besøkende

  • The Boss Baby - 216 besøkende

  • Ekspedisjon Knerten - 207 besøkende