På kjøkkenet på Sjøbua i Manndalen jobber en kokk som har hendene fulle med ingredienser til dagens spesialitet. Stekt torsk med krydder kjent fra det indiske kjøkkenet.

– Jeg flyttet hit for å oppleve samisk kultur, sier han til Framtid i Nord.

George Holmes opprinnelig fra India, men med lang kokke-erfaring både fra Island og hoteller på Østlandet har siden i mai drevet kjøkkenet på Sjøbua. Idet han skal legge torskfiletten i pannen, forteller han at Manndalen er en fantastisk bygd å bo i.

– Og her ønsker jeg å bosette meg, fortsetter han.

Lang erfaring

Holmes forteller om de restaurantene han har ledet blant annet på Island, og viser frem en rekke avisartikler hvor han har gjort seg bemerket.

Vi blar gjennom ei mappe med omtaler av kjøkkenet både på restaurant Indian Mango og Bambus Asian Cusine Lounge på Island som har blitt applaudert av reisemagasiner, og Holmes forteller om en hektisk hverdag med 5-600 daglige middagsgjester. Før han fant veien til Manndalen, jobbet han også på et hotell på skistedet Trysil.

– Det ble litt av en overgang fra det store kjøkkenet med mange kokke-assistenter, til å jobbe på et lite kjøkken helt aleine, sier han, men legger til at også det er en givende hverdag.

Spennende meny

Sammen med eier av Sjøbua, Gerd Mikalsen ønsker Holmes å servere spennende retter til lokalbefolkningen i Kåfjord, mens turistene skal få muligheten til å kjøpe lokale matretter.

– Vi skal prøve å kombinere det lokale og det internasjonale, sier Mikalsen, og får bekreftende nikk fra kokken. Holmes synes det er spennende å prøve noe nytt, og ser spesielt frem til å jobbe med reinkjøtt som råvare.

– Jeg har en del ideer som jeg har lyst å prøve ut, forteller han.

Kafeen på sjøbua i Manndalen har planer om å holde åpen hver dag gjennom sommeren, og forhåpentligvis også utover høsten og vinteren.

– Men det kommer litt an på kundegrunnlaget. Folk vil gjerne ha en kafe, men da må folk også bruke tilbudet, mener Mikalsen.

Så langt har det ifølge henne gått greit, og den nye sjøbukafeen har fått mye god omtale både i bygda og på sosiale medier.

– Vi har også gjort en del investeringer for å kunne gi kundene det de fortjener, det etter ønske fra kokken, forteller innehaveren av sjøbua, og trekker frem blant annet en ny steinovn for pizzabaking.

Fortsatt er det mulig å leie både rorbuanlegg og båter ved sjøbuanlegget i Manndalen.

SPENNENDE: Sammen med eier Gerd Mikalsen, har George satt sammen en spennende meny av både lokale- og mer internasjonale retter. Foto: Jan Arild Hansen