Da ble nemlig storfjordjenta (20) prinsesse på Landsskytterstevnet i Førde. 10 optimale skudd i finalen sikret den gjeve tittelen med totalt 344 poeng. Det holdt til 4. plass i seniorklassen og altså best blant kvinnene.

Hun kjempet med Mette Finnestad, som fikk skiven sin anvist fem minutter etter Rognli.

- Da Mette fikk den første nieren, regnet jeg med omskyting om tittelen. Men jeg var samtidig klar over at hun kunne ha flere "bom" hvis hun var skeiv på skiva. Jeg var i en annen verden da jeg forstod hva som hadde skjedd, sa Rognli.

Runde og fine avtrekk

Hun la ikke skjul på at hun var nervøs i forbindelse med skytingen.

- Jeg hadde under skytinga litt spenning i magen, men ingen puls i børsa. Avtrekkene var runde og fine. Etter skytinga hadde jeg en god følelse, selv om jeg var redd serien var skeiv på grunn av vinden.

FIN SPORTSÅRGANG: Tok strupetak på kåfjordingene

Da hun kom hjem var det ikke måte på oppstyret som fulgte. Hun ble tatt imot som en dronning av førti storfjordinger på flyplassen i Tromsø da hun landet søndag kveld. Flagg og faner og en trekkspillspillende kultursjef møtte henne i ankomsthallen, før de fortsatte til Luftfartsverkets fullsatte møtelokale - der det vanket kaffe, kaker og taler.

- En slik hjemkomst hadde jeg ikke fantasert om. Dette er det fineste de kunne gjort for meg. Det viser hvor mye de setter pris på hva jeg har gjort, og at de følger med. Her er folk utenfra kommunen, venner og nære slektninger. Slikt varmer rundt hjertet betyr veldig mye for meg, sa Heidi.

FIN SPORTSÅRGANG: Nordreisa-treneren rykket opp som junior

Aldri halvgjort

Av talerne var både Storfjord skytterlags formann Kurt-Are Nymo, ungdomsleder Roger Heiskel i Troms skyttersamlag, rådmann (og onkel) Svein-Erik Rognli og stortingsrepresentant Asbjørn Sjøthun. Pappa Bjørn Johnnny Rognli forklarte til Framtid i Nord hvorfor datteren klarte å bli skytterprinsesse.

- Heidi er målbevisst og veldig nøye med alt hun gjør. Hun utfører aldri halvgjort arbeid, sa Rognli senior.

Heidi Rognli Heimdal, som hun nå heter, er nå bosatt i Bardu. Hun fortsatte skytingen og var nær ved å bli skytterprinsesse også i 2000.

FIN SPORTSÅRGANG: Da Ole Johan var aktuell for Viking

NM på ski

Hun har i de senere årene konkurrert i både løp og på ski. Under NM på ski i Tromsø nå i januar deltok hun også på stafetten for Bardu IL. Hun er gift med Toralf Heimdal, som også har et solid rulleblad som skiløper.

Men selv om hun er førstedame i Bardu nå, så vil hun for nordtromsingene og ikke minst storfjordingene for alltid være skytterprinsessen fra 1997.