Denne uken ble skjervøygutten Stig Tore Moen Nilsen (21) tatt ut på A-landslaget i håndball. Men allerede i 2010 var det snakk om landslagsspill for den da svært lovende unggutten.

Den gang, i mars 2010, ble Nilsen tatt ut på samling med 16-årslandslaget i Moss. Fem-seks dager med trening sammen med 21 andre talentfulle gutter i 1994-årgangen var noe 15-åringen fra Skjervøy så fram til.

- Jeg ble overrasket over uttaket. Jeg har drømt om det og håpet en gang å få sjansen, sa Nilsen til Framtid i Nord den gangen.

FIN SPORTSÅRGANG: Medaljene måtte vente

Den 189 centimeter høye høyrebacken beskrev seg selv på følgende vis:

- Jeg er venstrehendt, noe som er en fordel i min posisjon. Jeg får bra vinkel når jeg skal skyte. Jeg er en god avslutter og er flink til å finte. Jeg scorer 9-10 mål i hver kamp, sa Nilsen.

Nilsen spilte seg inn i landslagsvarmen under Bjørklund cup i februar samme året. Da ble han fulgt med argusøyne av G16-trener Einar Veierød.

- Jeg var nysgjerrig på Stig Tore og fulgte han nøye i turneringen. Stig Tore er fysisk sterk, har høyden og en keivhendt skuddarm. Dette er egenskaper vi er ute etter når vi tar inn spillere på landslagssamling, sa Veierød.

FIN SPORTSÅRGANG: Prinsessen som traff det meste

På den tiden spilte den da 15-årige Nilsen på Alta IFs 16-årslag, som spilte i både nasjonal og regional serie. Veierød var den gang veldig imponert over holdningene til Stig Tore Moen Nilsen, som på denne tiden var tiendeklassing og reiste til Alta to ganger i uken for å trene.

- Det er helt enestående at noen bruker 8-9 timer på hver trening. Dette viser at han legger mye i håndballen og ønsker å bli bedre. Stig Tore har god holdning og innstilling, sa Veierød.

FIN SPORTSÅRGANG: Historisk seier for FIL

Det har Stig Tore Moen Nilsen til gangs bevist i etterkant også. Han har flere år med eliteseriespill med Bodø HK og ble i sesongen 2014/2015 stemt fram både som årets spiller i eliteserien og årets unge spiller!

EM-kamper for Norge har Nilsen også fått og neste sesong venter det ifølge Avisa Nordland spill i svenske Kristianstad for det som er Nord-Troms beste håndballspiller gjennom tidene.