REKORD: Både festivalpass og billetter til sykkelkonkurransen som Tromsø Enduro arrangerte lørdag var utsolgt før festivalen startet. Foto: Kjell Magne Johnsen
Simon Clement vil rose både det lokale næringslivet, og frivillige for den støtten de har vist gjennom hele festivalen. Foto: Trine Lise S. Helgerud

Årets Skibotn stifestival var på forhånd utsolgt, og 100 terrengsykkelentusiaster kunne boltre seg i skog og fjell rundt om i Skibotn, Hatteng og Kåfjorddalen denne helga.

Simon Clements, opprinnelig fra England, er en av arrangørene bak festivalen, og han kan fortelle om et vellykket arrangement med bare positive erfaringer.

– Dette er første gang vi arrangerer festivalen, og tilbakemeldingene fra både deltakere, frivillige og lokalbefolkningen er veldig bra, sier han til Framtid i Nord.

Gjort endringer

Clements har sammen med Jonas Thoresen, Trine Lise Helgerud og Elisabeth Råstad overtatt ansvaret for Skibotn stifestival etter at festivalgrunder Kristian Baardsen Løwe flyttet fra Storfjord i fjor sommer. De har på mange måter videreført ideen om en intim festival med fokus på gode opplevelser og god stemning, men har gjort en del endringer etter tilbakemeldinger fra deltakere.

– Blant annet har vi utvidet festivalen med en ekstra dag, samt endret konkurransen ”Hengen ned” til en større endurokonkurranse, forteller Clements. Konkurransen arrangeres av Tromsø Enduro, og alle de 50 plassene til konkurransen ble revet bort før festivalen startet.

Og selv med solid deltakerrekord hvor de med frivillige var omlag 130 involverte, så sier Clements at festivalen ikke skal bli lik tilsvarende festivaler hvor man knapt rekker å bli kjent med folk i løpet av helgen.

– Vi vil nok øke antall plasser neste år, men for oss er det viktig å ikke bli for stor, påpeker han.

De enorme mulighetene for stisykling i Storfjord og Kåfjord er også en viktig del av festivalen, og Clements forteller at naturopplevelsen sammen med et mylder av stier gjør festivalen både unik og ettertraktet.

Skryt til lokale

For festivalledelsen er det viktig med et tett og nært samarbeid med lokale foreninger og næringsliv. Alt av innkjøp gjøres lokalet, og deltakerfesten blir lagt på den lokale utestedet.

– I tillegg har man fått mye tilbakemeldinger om hvor bra det er at det skapes aktivitet og blest om stedet, påpeker han.

Men selv om de har fått mye positive tilbakemeldinger, er styret i Skibotn Stifestival noe skuffet over Storfjord kommune som har kuttet mye i pengestøtten som festivalen har fått gjennom tidligere år.